De 10 meest gevaarlijke steden 9
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 meest gevaarlijke steden

We houden allemaal wel van een stedentrip, lekker rondneuzen in Parijs, Berlijn of misschien wel New York. Steden zijn hip, ze hebben wat te bieden. Winkels, een nachtleven, kunst en cultuur en je kunt natuurlijk onwijs mooie foto's maken bij al die bekende plekken zoals de Eiffeltoren of het Vrijheidsbeeld. Sommige steden bieden echter totaal wat anders aan dan pracht en praal, de steden zijn ronduit gevaarlijk.

Meest gevaarlijke steden

Gevaarlijke steden bieden geen kunst en cultuur maar drugs en afrekeningen. Je kunt er geen prachtige foto's maken omdat mensen je proberen te ontvoeren voor losgeld. Je denkt lekker te gaan eten en ineens vliegen de kogels je om de oren in het restaurant waar je net toe bent aan het dessert. Het kan natuurlijk extra spannend zijn om een van die steden te bezoeken maar sluit dan wel een goede levensverzekering af. Over welke steden hebben we het? De 10 gevaarlijkste steden ter wereld natuurlijk!

Bekijk ook: Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

Ciudad Bolívar, Venezuela

Hier krijgen van elke 100.000 inwoners er 69 de kogel. Bendes vechten om terrein, kartels maken er de dienst uit maar als toerist zit je hier redelijk veilig. Het aantal toeristen die hier slachtoffer zijn geworden van moord is laag, het aantal toeristen welke de stad bezoeken ligt echter ook niet heel erg hoog.

Fortaleza, Brazilië

Rio, leuk maar je moet er uitkijken dat niemand je tas steelt. Fortaleza, leuk maar je moet uitkijken dat je niet in het mes van een boze gangster loopt. Deze stad met 2.6 miljoen inwoners krijgt elk jaar ongeveer 1.794 moorden te verwerken. De stranden zijn echter prachtig en als toerist ben je er tamelijk veilig voor hoever je veilig kunt zijn in Brazilië als toerist.

Natal, Brazilië

Met slechts 75 doden per 100.000 is dit een vredelievende stad. Je hebt er je dagelijkse moord en berovingen komen zo vaak voor dat iedereen wel een keer slachtoffer is geweest maar in vergelijking met andere steden in deze lijst is Natal best een aardige stad. Blijf je weg uit de sloppenwijken dan zou het zo kunnen zijn dat na je stedentrip hier je enkel wat sieraden mist en je telefoon.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom jij er bij de zelfscankassa altijd wordt uitgepikt

Ciudad Guayana, Venezuela

Een prachtige stad om te handelen in dozen bananen. Dozen, die bananen die haal je er uit en je stopt er vervolgens drugs in natuurlijk. Deze levendige handel kost rond de 78 mensen het leven van elke 100.000 inwoners. Moord, moord en nog eens moord. De baan van agent in deze stad is risicovol, de politie is geregeld zelf slachtoffer van de moorden die ze onderzoeken. Stedentrip naar Ciudad Guayana? Wij gaan in ieder geval niet met je mee.

Irapuato, Mexico

Waar blijft Mexico vroeg je jezelf misschien af, nou hier is die dan de eerste en zeker niet laatste Mexicaanse stad van deze lijst. Mexico staat er om bekend een doorvoer land te zijn naar de VS, drugs en het daarbij gebruikte geweld zie je dan ook door het hele land heen. Schieten doen de criminelen hier graag maar ook het inhakken op de vijand met een machete is mateloos populair. Deze stad telt 81 moorden per 100.000 inwoners sommige slachtoffers worden op straat gevonden, soms blijft het bij een enkel ledemaat wat in een vriezer ligt maar een ding staat vast……. De dood komt hier vaak op visite.

Ciudad Juárez, Mexico

Je loop over straat en ineens hoor je een paar knallen, daar blijft het bij want met 86 moorden per 100.000 inwoners kijkt niemand hier meer op van een moord of pistoolschot. Naast moorden heb je hier zoals in de andere steden op deze lijst ook veel berovingen, ontvoeringen en afpersing. Natuurlijk kan je bij de groenteman ook je gram wit halen zorg er alleen wel voor dat je de man betaald anders kan je zomaar eindigen met een paar brandende autobanden om je heen.

Ciudad Victoria, Mexico

Deze stad deelt haar plaats met de nummer 5 op deze lijst. Beide steden hebben namelijk dezelfde moord score van 86 per 100.000. Mexico, het lijkt zo een fijn land:

  • warm weer
  • mooie stranden
  • pittoreske cafés
  • neergeschoten gangsters in de portiek van het hotel
Bekijk ook:
Worden mensen in de toekomst geprogrammeerd door hersenchips en kunstmatige intelligentie?

Het is gewoon geweldig, ze vieren er de dag van de dood en misschien met al die moorden is dat niet zo heel vreemd.

Caracas, Venezuela

100.000 mensen staat hier voor 100 moorden. Caracas is een levensgevaarlijke stad. Zeker nu er overal honger is en mensen geen geld meer hebben om de meest basale levensmiddelen te bemachtigen neemt het geweld hier toe. Waar je in sommige steden op deze lijst zonder hand thuis komt (mocht je het overleven) als je een duur horloge om je pols had, hier steken ze je dood voor een zakje bonen en een paar korrels rijst.

2. Acapulco, Mexico

Hier worden rond de 111 mensen vermoord van elke 100.000 inwoners die de stad heeft. Deze stad is zo gevaarlijk dat in september 2018 alle agenten de wapens moesten inleveren. De agenten, ja je leest het goed. Bij de politie zaten namelijk zo veel criminelen dat het inleveren van de wapens minder moorden zou betekenen. Natuurlijk werkte dit plan niet helemaal zoals men had verwacht. Nu een jaar verder ligt er nog steeds om de drie straten wel ergens een lijk met kogelgaten in de greppel, soms zelfs naast het strand (zie foto). Veel landen raden hun burgers af naar deze stad af te reizen en wij komen er liever ook niet.

Tijuana, Mexico

De stad is bekend van film en tv, gangsterfilms en het nieuws bedoelen we dan. De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en met rond de 138 moorden per 100.000 inwoners kom je dan uit op rond de 2.760 moorden. Vaak zijn de slachtoffers crimineel maar niet zelden laten ook onschuldige voorbijgangers het leven bij een schietpartij. De kartels zijn trouwens ook niet vies van flink hak werk. Lijken zonder hoofd schrikken de vijanden beter af dus pakt men in Tijuana geregeld een machete.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.