Wat doet een leefstijlcoach? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat doet een leefstijlcoach?

Het beroep leefstijlcoach wordt steeds populairder in Nederland, maar wat doet een leefstijlcoach precies? En hoe word je een leefstijlcoach? In dit artikel leggen we het voor je uit!

In deze tijd willen steeds meer mensen gezonder leven en meer uit het leven halen. Dat zijn op het eerste gezicht twee simpele doelen, maar in de praktijk blijken veel mensen het maar niet voor elkaar te krijgen. Samen sta je echter sterker, en om de hulpzoekenden beter te ondersteunen is het beroep leefstijlcoach opgericht. Een leefstijlcoach helpt mensen bij het maken van kleine gedragsveranderingen die resulteren in een gezonder en gelukkiger leven.

Leefstijlcoach

Waar helpt een leefstijlcoach je mee?

Een leefstijlcoach kan iemand op allerlei gebieden helpen en advies geven, maar de volgende onderwerpen staan bijna altijd centraal:

Voeding

Een belangrijk onderdeel van een gezonder en gelukkiger leven is voeding. Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar een gezond eetpatroon is hier nou eenmaal vaak doorslaggevend. Een leefstijlcoach kijkt daarom vaak al snel naar het eetgedrag van een cliënt. Er wordt in kaart gebracht of iemand wel genoeg gezonde producten eet, en of er niet teveel ongezonde snacks worden genuttigd. Een leefstijlcoach kan vervolgens suggesties doen voor eventuele veranderingen in het eetgedrag van de cliënt en hoe dit moet worden aangepakt.

Bekijk ook:
De top 10 meest populaire speeltjes in de slaapkamer

Beweging

Beweging is een ander aspect van een gezond en gelukkig leven. Dit is daarom ook een onderwerp wat al snel zal worden aangekaart door de meeste leefstijlcoaches. Bewegen kan op allerlei manieren, maar wat is nou de juiste manier om dit aan te pakken? Een leefstijlcoach helpt een cliënt op weg om deze meer en beter te laten bewegen.

Slapen

Een leefstijlcoach kan mensen ook helpen bij het verbeteren van het slaapgedrag. Een goede nachtrust doet wonderen, dus hier kunnen grote stappen worden gezet indien dit niet goed gaat bij een cliënt. Sommige mensen vinden het moeilijk om in slaap te vallen, terwijl andere mensen weer slechte slaapritmes hebben. Dit kan regelmatig met wat eenvoudige tips en adviezen van de leefstijlcoach worden aangepast. Uitgerust aan je dag beginnen is natuurlijk een stuks fijner dan met een moe gevoel opstaan!

Stress

De wereld zit vol met stressfactoren, en zeker in een jaar vol met corona en meerdere lockdowns hebben we het niet makkelijk gehad. Sommige mensen kunnen van nature erg goed omgaan met stress, maar andere mensen hebben er juist al gauw erg veel last van. Gelukkig kan je dit ook leren en een leefstijlcoach kan iemand hierbij helpen. Zo krijg je de juiste mindset om met stress om te gaan en daardoor is dit minder impactvol op je leven.

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Doelen in het leven

Vaak hebben mensen wel bepaalde doelen in het leven, maar weten ze niet precies hoe ze die moeten bereiken. Een leefstijlcoach kan hier ook bij helpen, door simpelweg adviezen te geven over hoe mensen dit moeten aanpakken, of door iemand te motiveren. Soms helpt een klein gesprek al, waarbij iemand zijn of haar gedachten hiermee op een rijtje kan zetten.

Kan ik een leefstijlcoach worden?

Steeds meer mensen zijn dus een nieuwe weg ingeslagen en leefstijlcoach geworden. Dat klinkt misschien als een redelijke moeilijke opgave, maar met een goede leefstijlcoach opleiding kan ook jij binnen no time aan de slag als leefstijlcoach. Bij zo'n opleiding leer je meer over beweging, training, voeding, stress- en slaapmanagement, coachen en gedragsveranderingen. Sommige leefstijlcoaches kunnen ook aan de slag als fitnesstrainer, als ze een fitnesstrainer A module afronden. Klinkt best interessant, toch?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.