Maak een vaccinatiebewijs aan in de Corona Check-app. 13
people, technology and internet concept - close up of teenage girl hands with smartphone at home
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak een vaccinatiebewijs aan in de Corona Check-app.

Sinds donderdag kan men in de Corona Check-app een vaccinatiebewijs aanmaken. Met een vaccinatiebewijs kan je zonder een negatief testbewijs te tonen naar evenementen. Ook kan je een bewijs maken dat je gevaccineerd bent als je op vakantie wil in de EU.

Je kan aantonen met de app dat je bent beschermd tegen het coronavirus, of onlangs een negatieve test hebt gehad. Om naar een ander land te reizen, of tot bepaalde evenementen in Nederland te gaan, kan je dit nodig hebben. Je kan deze app in de Play Store of in de App Store downloaden. Het vaccinatiebewijs wordt ook corona pas, vaccinatiepaspoort, covid-19 certificaat of corona paspoort genoemd. Je kan de app tonen als je ergens naar toe wil en men wil weten of je gevaccineerd bent of een zeer recente test hebt ondergaan waaruit is gebleken dat je negatief getest bent.

App al enkele weken uitgebreid 

Het is al even mogelijk om testbewijzen te laten zien via de app. Het is nog niet overal verplicht, maar men kan dit inzetten om meer mensen toe te kunnen laten op bepaalde evenementen.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Vanaf gisteren kunnen gebruikers inloggen met hun DigiD om de gegevens op te halen. Het systeem kijkt in de systemen van het RIVM en de GGD of je bent getest.

QR-code

Wil je een Nederlandse QR-code dan moet je volledig ingeënt zijn. Je hebt dan twee Astrazeneca, Moderna of Pfizer prikken gehad. Voor het Janssen-vaccin is één enting voldoende. Wil je een internationale QR-code aanmaken dan heb je aan één enting genoeg. EU-landen kunnen er ook voor kiezen om akkoord te geven voor toegang als je maar één vaccinatie hebt gehad. Heb je Corona doorgemaakt kan je dit ook aantonen in de app. De besmetting mag maximaal een half jaar geleden zijn vastgesteld.

Corona-app en de EU-landen

In veel landen heb je twee entingen nodig om binnen te komen. Het land mag je niet weigeren of terugsturen als dit niet het geval is, maar wel een boete opleggen. Het is niet verplicht om een Corona Check-app te hebben maar het maakt het wel makkelijker om te reizen. Het is echter geen vrijbrief. Landen mogen je alsnog vragen in quarantaine te gaan bij aankomst. Heb je geen smartphone, dan kan je een bewijs opvragen op de site van Corona Check. Deze print je uit en neem je mee naar het evenement of als je op vakantie gaat.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.