Kangoeroe valt man aan
Saved Read later
Deel dit bericht

Man wordt aangevallen door zijn eigen kangoeroe

In Australië is een man (77 jaar) aangevallen door zijn eigen kangoeroe. Dat hebben de Australische autoriteiten vandaag naar buiten gebracht. De man overleed later aan zijn verwondingen – die hij overhield aan de aanval.

Het vermoeden bestaat dat het dier geen vreemde was voor de man en deze zou hij enige tijd hebben gehouden als huisdier. Maar dat kan de politie nog niet met zekerheid bevestigen en het is dan ook niet toegestaan om een kangoeroe te houden als huisdier.

Niet alledaags

Je hoort tegenwoordig de gekste huisdieren voorbij komen. Ook in Nederland. Zo komen spinnen, slangen en zelfs wandelende takken voorbij als huisdier. Ook in het buitenland komen de gekste combinaties voorbij en dit is niet altijd toegestaan.

Zo verbleef de kangoeroe van de 77-jarige man illegaal als huisdier. Dat is hem uiteindelijke fataal geworden. Het komt niet iedere dag voor dat een kangoeroe heftig letsel toebrengt bij mensen. De laatste keer was rond 1930.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Aanvallen van kangoeroes zijn in Australië alles behalve vreemd. De dieren leven in het wild, maar komen regelmatig mensen tegen. Het is echter nog nooit voorgekomen dat de aanval een dodelijke afloop heeft.

Hoofdletsel

Door de aanval van de kangoeroe liep de man ernstig hoofdletsel op. De man zou in gevecht zijn geraakt met het dier, omdat zijn honden werden aangevallen en hij deze wilde beschermen.

De man woont erg buitenaf en daardoor kwam hulpverlening niet snel aan op de plek van het ongeval. Gelukkig werd de man al vrij snel gevonden door een familielid, die direct de autoriteiten inschakelde.

Kangoeroe op de weg

Het duurde ontzettend lang voordat hulpverlening arriveerde bij het huis van de man. De kangoeroe liep nog rond het huis en versperde vervolgens de weg voor hulpverlening.

Het dier bleef de weg versperren en het bleek te gevaarlijk om de kangoeroe te passeren. De politie besloot daarom om de kangoeroe dood te schieten. Dat hebben Australische nieuwsbronnen bekend gemaakt.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.