Belastingdienst ontvangt 9,3 miljoen aangiften in twee maanden 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Belastingdienst ontvangt 9,3 miljoen aangiften in twee maanden

Nederland heeft in de maanden maart en april weer massaal zijn belastingaangifte ingeleverd. Aan het eind van de maand april stond de teller op ruim 9,3 aangiften, met een eindsprint van 347.000 aangiften op 30 april. Een nieuw record voor de laatste dag van de aangifteperiode.

Snel indienen, snel geld terug

Toch was het enorme aantal van 9,3 miljoen geen record. In 2019 kwamen er binnen de twee maanden die er voor de aangifte staan 9,5 miljoen aangiften binnen. Dat we er met zijn allen maar snel vanaf willen zijn blijkt uit het feit dat we voor 1 april al zo’n 6 miljoen aangiften hadden ingediend. Daarvan hebben 1,3 miljoen personen al bericht ontvangen hoe hun voorlopige en definitieve aanslag er uit ziet. De eerste betalingen zijn inmiddels ook al gedaan. De Belastingdienst hoopt de resterende aangiften voor 1 juli van een bericht te hebben voorzien.

Uitstel, maar geen afstel

Opvallen was dat er dit jaar meer mensen waren die uitstel aangevraagd hebben: zo’n 2,7 miljoen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren. Vanwege de coronacrisis heeft de Belastingdienst dit jaar een aangepaste publiekscampagne gevoerd, die er mogelijk voor heeft gezorgd dat meer mensen van de uitstelmogelijkheid gebruik hebben gemaakt.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Bijzondere aangifteperiode

Volgens Lianne Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst, was het een “bijzondere aangifteperiode”. Zo heeft men vanwege de coronamaatregelen de mensen, die echt hulp nodig hebben bij de aangifte, nog niet persoonlijk kunnen helpen. Vlaskamp hoopt dat dit binnenkort echter weer mogelijk wordt. De mensen die het betreft zijn in ieder geval nu tegemoetgekomen door hen, waar nodig, automatisch uitstel te verlenen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

991

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.