in

Belastingdienst ontvangt 9,3 miljoen aangiften in twee maanden

Piek van 347.000 aangiften op laatste dag

Nederland heeft in de maanden maart en april weer massaal zijn belastingaangifte ingeleverd. Aan het eind van de maand april stond de teller op ruim 9,3 aangiften, met een eindsprint van 347.000 aangiften op 30 april. Een nieuw record voor de laatste dag van de aangifteperiode.

Snel indienen, snel geld terug

Toch was het enorme aantal van 9,3 miljoen geen record. In 2019 kwamen er binnen de twee maanden die er voor de aangifte staan 9,5 miljoen aangiften binnen. Dat we er met zijn allen maar snel vanaf willen zijn blijkt uit het feit dat we voor 1 april al zo’n 6 miljoen aangiften hadden ingediend. Daarvan hebben 1,3 miljoen personen al bericht ontvangen hoe hun voorlopige en definitieve aanslag er uit ziet. De eerste betalingen zijn inmiddels ook al gedaan. De Belastingdienst hoopt de resterende aangiften voor 1 juli van een bericht te hebben voorzien.

Uitstel, maar geen afstel

Opvallen was dat er dit jaar meer mensen waren die uitstel aangevraagd hebben: zo’n 2,7 miljoen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren. Vanwege de coronacrisis heeft de Belastingdienst dit jaar een aangepaste publiekscampagne gevoerd, die er mogelijk voor heeft gezorgd dat meer mensen van de uitstelmogelijkheid gebruik hebben gemaakt.

Bijzondere aangifteperiode

Volgens Lianne Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst, was het een “bijzondere aangifteperiode”. Zo heeft men vanwege de coronamaatregelen de mensen, die echt hulp nodig hebben bij de aangifte, nog niet persoonlijk kunnen helpen. Vlaskamp hoopt dat dit binnenkort echter weer mogelijk wordt. De mensen die het betreft zijn in ieder geval nu tegemoetgekomen door hen, waar nodig, automatisch uitstel te verlenen.

Lees ook:
Thuiswerken dankzij corona mogelijk het nieuwe normaal

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 onnodige weetjes over liefde en relatie

Twintig clubs in de Eredivisie?