kofferveiling
Saved Read later
Deel dit bericht

Kofferveiling Schiphol populairder dan ooit

Het fenomeen bestaat al langer, maar niet iedereen wist er vanaf: de kofferveiling op Schiphol. Het is populairder dan ooit, en niet alleen ervaren bieders steken hun vinger omhoog, tegenwoordig komen er steeds meer ‘normale' mensen op af. Want wie weet zit er een exclusief horloge, een laptop of een portemonnee vol geld in de koffer. Wij namen even een kijkje.

Achtergelaten koffers op Schiphol

Sommige mensen hebben na de landing extreem veel haast om hun koffer op te halen, maar in sommige gevallen blijft een koffer maar rondjes draaien op de bagageband. Vergeten koffers komen dagelijks voor, en worden vervolgens drie maanden door de luchthaven in een depot opgeslagen, waarna de eigenaar drie maanden de tijd heeft om zich te melden. Als deze drie maanden zijn verstreken dan wordt de koffer geveild.

Een dergelijke kofferveiling wordt soms op Schiphol zelf gedaan, en soms op een andere locatie. De kofferveiling wordt door ervaren veilingmeesters uitgevoerd, en is voor iedereen gratis toegankelijk. Moderne schatgravers kunnen vervolgens bieden op een koffer, waarna de hoogste bieder de koffer mee naar huis mag nemen. Soms zitten er alleen kleding in, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij de inhoud een stuk waardevoller was.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

kofferveiling luchthaven

Kofferveiling Schiphol

Je weet van tevoren niet wat er in de koffer zit, en dat maakt het juist spannend en leuk om te doen. Neem voor jezelf een bepaald bedrag in je hoofd, en ga daar niet overheen als je gaat bieden op een koffer. ‘We zijn de gekste dingen tegengekomen, van juwelen tot een pak vuile was, en ook mobiele telefoons en cashgeld wordt soms gevonden', aldus een veilingmeester. De koffers zijn voor de veiling zorgvuldig gescreend op verboden middelen, explosieven, etc.

Er zijn verschillende veilingen, maar de bekendste is de kofferveiling van De Eland en De Zon, uit Amsterdam. Je kunt je inschrijven voor een kofferveiling vanaf 12 april t/m 25 mei, de week van de veiling start op 26 juni. Er zijn mensen die ervaren zijn in het bieden van veilingen, dus als nieuwkomer moet je op een aantal dingen letten. We hebben deze tips hieronder op een rijtje gezet. Neem ze door en pas ze toe, dat vergroot je kans op een geslaagde bieding.

kofferveiling vliegveld

Gerichte biedingen

Als je de kans hebt om de koffers voor de veilingen te bekijken dan moet je dat zeker doen, dan kun je eventuele gebreken vaststellen. Je kunt dan ook vaak bieden op de betreffende koffer, waardoor wild bieden wordt voorkomen.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

Stel een financieel limiet

Het moet wel leuk blijven. Stel voor jezelf een persoonlijke limiet, en daar ga je niet overheen. Als je te veel in gaat zetten dan bestaat de kans dat je te veel betaalt voor een waardeloze koffer, en dat is zonde.

Laat je niet meeslepen

Het gebeurt regelmatig dat mensen tegen elkaar opbieden, waarna er een soort van ‘biedkoorts’ ontstaat. Als je jezelf laat meeslepen dan is de kans groot dat je met een waardeloze koffer naar huis gaat, alleen maar omdat je wilde ‘winnen’. Een kofferveiling geeft nooit garanties, dus hou jezelf in.

Hou je hoofd koel

Het is vaak niet toegestaan om de koffer te ruilen, dus je zit eraan vast als je de hoogste bieder bent. Hou je hoofd dus koel als je gaat bieden op een koffer, want het is leuk om een gokje te wagen, maar het moet geen pijn doen in je portemonnee.

kofferveiling airport

3.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.