Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Een prachtige cinewall met haard opstelling is de trend van 2024. Met een (exclusieve) cinewall opstelling creëer je als het ware een thuisbioscoop waarbij haard en tv centraal staan. Op iedere plek in de woning, of u het nu heeft over de woonkamer, keuken, slaapkamer of serre. Een cinewall past op iedere plek. Meer weten? Lees snel verder. In dit artikel vertellen wij u alles over een van de meest gewilde haardopstellingen van dit moment.

Wat is een cinewall?

Voordat we jou er alles over kunnen vertellen leggen we graag eerst even uit wat een cinewall nu precies is. Bij een cinewall opstelling wordt een tv, vaak in combinatie met een (elektrische) haard, samen ingebouwd in een soort voorzetwand of kast. Hierbij wordt de tv boven de haard geplaatst zodat je een bijzondere eyecatcher creëert.

Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard 15

Wat zijn de mogelijkheden met een cinewall?

Een cinewall is op vele manieren mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een strakke kolom of ombouw van de vloer tot aan het plafond waarin haard en tv zijn geplaatst. Maar ook een cinewall met opbergruimte behoort tot de mogelijkheden. Hierbij worden naast de tv en haard, lades, kasten of boekenplanken geplaatst. Zo heeft de cinewall niet alleen een presentatie functie maar ook een functioneel aspect.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Op het gebied van materiaal en kleur is er eigenlijk van alles mogelijk. Luxe materialen als eiken fineer, Belgisch natuursteen, behang, stucwerk of ‘gewoon’ verf. Een cinewall kun je helemaal laten maken zoals je deze in gedachten hebt. Met uiteraard als uitgangspunt het huidige interieur van de ruimte.

Welke haard is het meest geschikt voor een cinewall?

Een elektrische haard of sfeerhaard is het meest geschikt voor een cinewall wandmeubel. Om een wandmeubel met elektrische haard te maken hoeft u geen rekening te houden met een rookkanaal of warmte-uitstoot. Bij een gashaard en houtkachel kan de uitstoot van warmte en het rookkanaal juist belemmerend werken. Immers niet elk materiaal kan tegen de hoge temperatuur van de haard.

Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard 16

Creëer de perfecte sfeer

Een cinewall met haardopstelling gaat verder dan alleen visuele esthetiek; het biedt ook de mogelijkheid om de perfecte sfeer te creëren in elke ruimte van uw huis. Door de combinatie van warmte en gezelligheid van de haard met het entertainment van een thuisbioscoop, kunt u een uitnodigende en ontspannen ambiance creëren waar u en uw gasten van zullen genieten.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Met dimbare verlichting en geavanceerde geluidssystemen kunt u de sfeer aanpassen aan elke gelegenheid, van een romantische avond tot een gezellige filmavond met vrienden. Met een cinewall met haardopstelling kunt u de perfecte sfeer creëren voor elke gelegenheid, waardoor uw huis een plek wordt waar u zich altijd thuis voelt.

Nieuwsgierig geworden?

Laat u inspireren door Pinterest, Instagram of woonbladen. Kijk goed wat geschikt is voor uw woning en laat u overtuigen door de voordelen van een cinewall. Keuze gemaakt? Ga naar een haardenleverancier en zoek de juiste haard uit.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.