Albert Heijn
Saved Read later
Deel dit bericht

Zoveel geld loopt Albert Heijn mis door stakingen

Er wordt al meer dan een week gestaakt bij de distributiecentra van supermarktketen Albert Heijn. Op dit moment is het werk weer opgepakt omdat er onderhandelingen plaatsvinden, maar als de vakbond FNV en Albert Heijn er niet uitkomen, dan wordt het werk weer neergelegd. Volgens experts heeft de supermarktketen door de stakingen tot nu toe flink wat geld misgelopen, en als er geen akkoord komt dan lopen deze negatieve cijfers aardig op.

Stakingen voor een beter cao

Het zijn de werknemers van de distributiecentra die voor opschudding zorgen. Ze zijn van mening dat hun salaris onvoldoende met de inflatie is meegestegen, daarom eisen ze een loonsverhoging van 10 procent. Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, liet enkele dagen geleden weten dat ze niet akkoord ging met deze eis, waarna het logistieke gedeelte van de grootgrutter stil kwam te liggen.

Het resultaat was vrijwel meteen voelbaar in talloze filialen van Albert Heijn. Op social media gaan foto’s en video’s rond van de lege schappen in de supermarkten, en dat is een financiële doorn in het oog voor Albert Heijn, die omzet, en dus winst misloopt. Op dit moment zitten beide partijen weer om de tafel, en hebben de medewerkers van de distributiecentra het werk opgepakt tot er meer duidelijkheid is met betrekking tot de onderhandelingen. Dus er kan weer boodschappen worden gedaan.

Zoveel geld loopt Albert Heijn mis

Experts hebben tegen RTL Z gezegd dat Ahold veel geld misloopt door de stakingen. Vanaf het begin van de stakingen, tot nu, is Albert Heijn naar schatting 10 miljoen euro winst misgelopen. Daarnaast bestaat de kans dat leveranciers van producten en franchiseondernemers naar de rechter stappen om hun omzet op te eisen. Ahold heeft er dus alle belang bij om zo snel mogelijk tot een overeenkomst te komen, want elke dag dat de staking duurt kost het bedrijf gigantisch veel geld.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Volgens berekeningen van Laurens Sloot, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen gaat het over een misgelopen omzet van vele miljoenen euro’s. ‘Albert Heijn heeft een jaaromzet van 17 miljard euro, dat is 350 miljoen euro per week. Als 20 procent van de omzet wordt geraakt, en je van dat deel 30 miljoen euro per week mist, dan kost het al snel 30 miljoen aan omzet per week’, aldus Sloot. Er is vooralsnog geen nieuws over eventuele resultaten met betrekking tot de gesprekken tussen FNV en Ahold.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.