Maakt werkweigering Messi de best betaalde sporter ooit? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Maakt werkweigering Messi de best betaalde sporter ooit?

Na een fameuze tijd bij FC Barcelona vertrok Lionel Messi naar Parijs, om uit te komen voor Paris Saint Germain. Echt gelukkig is de Argentijn nooit geworden in Parijs, en het voetbalplezier lijkt de aanvaller écht te zijn verloren. Hij geeft prioriteit aan tripjes en andere randzaken, waarover zijn werkgever vervolgens woest is. Maar wellicht maakt die woede Messi de bestbetaalde sporter aller tijden.

Verlies van Lorient

Even terug naar de Ligue 1 wedstrijd van Paris Saint Germain tegen Lorient. In Parijs verloor de thuisploeg, ondanks de aanwezigheid van grote sterren als Messi en Mbappé. De landstitel lijkt niet meer écht in gevaar te komen, al is PSG vooralsnog geen kampioen.

De fans waren dan ook woest na het verlies tegen Lorient. Echter was dit nog maar het begin. Hoofdcoach Galtier beloofde de spelers twee vrije dagen, zolang er maar gewonnen werd van Lorient. Dit lukte dus niet, en zo schoten de spelers de beloofde vrije dagen aan flarden. Voor Messi was er echter een nog groter probleem dan het verlies. De Argentijn had namelijk al afspraken met Saoedi-Arabië om zijn rol als toeristisch ambassadeur weer iets meer op te pakken.

Bekijk ook:
De laatste, meest opvallende trends op het gebied van wakeboarden en (kite)surfen

Gezin in Riyadh

Terwijl de ploeggenoten van Lionel aan de straftraining van maandagochtend begonnen, stond Messi te shinen met zijn gezien in Riyadh. De club had hem sowieso al verboden om naar het land af te reizen, en trainer Galtier had Messi al verteld dat hij werd verwacht op het trainingsveld. Toch stapte Messi het vliegtuig in, en zo liet hij zien dat hij zelfs boven de trainer staat. En boven zijn werkgever…

Dit kon echter niet zonder gevolgen blijven, en dus besloot PSG Messi voor twee weken te schorsen en die weken ook zijn salaris in te houden. De Argentijn zal er waarschijnlijk niet veel last van hebben, gezien zijn geschatte opgebouwde vermogen van 527 miljoen euro. Wellicht krijgt de wereldkampioen komende zomer de kans om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van al deze commotie, én van Parijs.

Bestbetaalde sporter ooit

Na alle commotie in Parijs kwam er al snel een lucratief aanbod uit Saoedi-Arabië voor Messi, maar dit keer niet als ambassadeur. Topclub Al-Hilal wil de Argentijn een contract aanbieden, ter waarde van 400 miljoen euro per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan wat jarenlange concurrent Cristiano Ronaldo verdient in het Midden-Oosten, in dienst van Al-Nassr Riyadh. Naar verluidt verdient de Portugees de helft van het bedrag dat Messi zou gaan opstrijken bij Al-Hilal. Wellicht zien we de twee wereldsterren volgend seizoen weer tegenover elkaar op het veld, wanneer Al-Hilal tegen Al-Nassr speelt.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.