kattenluik
Saved Read later
Deel dit bericht

Slim kattenluik sluit kat met prooien buiten

Er komt binnenkort een kattenluik op de markt dat ervoor zorgt dat je kat het huis niet in kan komen als hij een prooi in zijn bek heeft. Dit slimme luikje detecteert het als de kat een vogeltje of een muis heeft gevangen, en deze als blijk van eeuwige dankbaarheid voor je voeten wil leggen. Hoewel het in de gedachten van een kat een genereus gebaar is, zitten veel eigenaren hier niet op te wachten, maar daar is nu dus een oplossing voor gevonden.

Kattenluik met kunstmatige intelligentie

Het slimme kattenluik is voorzien van een camera, en leert door middel van software met kunstmatige intelligentie hoe de kat eruit ziet, en of het een prooi bij zich heeft. Katten zijn van nature jagers en nemen hun prooien vaak mee naar huis om mee te spelen. Ze geven de prooi ook vaak als bedankje aan hun baasje voor de goede zorgen. Soms ‘vergeet’ de kat zijn prooi in huis, wat voor nare geurtjes en verrassingen zorgt.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Kattenbaasjes die dit kattenluik aanschaffen, kunnen via een app zien welke kat er binnen komt (voor als er meer katten zijn) en welke er nog buiten zijn. Zo weet de eigenaar altijd welke kat er thuis is. Door de zelflerende technologie weet het kattenluik individuele katten te herkennen, en detecteert ook of de kat iets in zijn bek heeft als hij naar binnen wil. Het systeem kan ratten en muizen herkennen, maar ook eekhoorns en vogels. Door de infraroodverlichting werkt dit luikje ook prima in het donker.

Slimme herkenning

De eigenaar kan door middel van de app instellen welke kat wel of niet naar binnen mag. De tijden waarop het luikje gebruikt kan worden kan ook worden ingesteld. Als de kat met een prooi het slimme kattenluik nadert dan zal er binnen seconden worden gereageerd door het luikje, en zal deze op het slot slaan, waarna de kat niet meer naar binnen kan. Het luikje is het afgelopen jaar getest door ontwikkelaar Transmission Dynamics.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Er zit een hoop geavanceerde technologie in dit kattenluik, dus het zal je niets verbazen dat de prijs een stuk hoger ligt dan een simpel kattenluikje dat bij de dierenspeciaalzaak te koop is. Als we op de officiële webshop kijken dan is de goedkoopste versie al €205,00. Dit slimme kattenluikje is nog niet te koop in Nederlandse webshops, maar dat zal ongetwijfeld gebeuren. We houden je op de hoogte.

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.