Wat zijn de voordelen van betalingen met pin? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van betalingen met pin?

Er wordt tegenwoordig steeds meer met pin betaald. Eigenlijk is het niet meer weg te denken uit de samenleving. Toch twijfelen veel ondernemers nog om wel of geen pinapparaat en pinsysteem te nemen. Ben je benieuwd wat nu eigenlijk de precieze voordelen zijn van pinbetalingen? Lees dan verder.

Kans op grotere uitgaven

We starten met een financieel voordeel. Bij betalingen met een pinapparaat geven mensen sneller meer geld uit. Dit is een psychologisch effect. Bij contant geld is er namelijk maar een bepaalde hoeveelheid op zak, maar bij digitaal geld ervaren klanten dit minder sterk. Nog even een extra product erbij in het karretje? Het wordt sneller gedaan als je mensen stimuleert om met pin te betalen. Met een handig POS kun je bijhouden welke betalingen er worden gedaan gedurende de dag. Via zo’n hard- en softwaresysteem beschik je over alle benodigdheden voor pinbetalingen, en kun je bijvoorbeeld ook bevoorrading en klantbeheer bijhouden.

Beschikbaar voor iedereen

Tegenwoordig is het zo dat je mensen uitsluit met enkel de mogelijkheid tot contant betalen. Er zijn immers steeds meer mensen die geen contant geld op zak hebben. Pinnen kan echter vrijwel iedereen. Het kan zo zijn dat iemand de pinpas is vergeten. Maar het is vandaag de dag steeds eenvoudiger om betalen met pin op de telefoon te installeren. En een telefoon wordt echt haast nooit meer vergeten van huis. Dit betekent dat het in de toekomst nog toegankelijker is om te pinnen bij het afrekenen.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Bedragen direct bijgeschreven

Bij betaling met pin wordt het bedrag direct bijgeschreven. Dit is wel anders dan met contant geld, dat je eerst moet storten en laten verwerken. Je bespaart jezelf hiermee een heleboel moeite.

Lagere kosten

Je bespaart jezelf niet enkel moeite door voor pinbetalingen te kiezen, maar je kunt hier ook geld mee besparen. Pinsystemen zijn niet direct gratis, maar de kosten zoals transactiekosten liggen relatief laag. Kosten voor contant geld liggen in vergelijking hoger – en deze kosten nemen ook steeds verder toe. Denk aan wisselgeldkosten, kosten voor storting en verzekeringen.

Pinbetalingen zijn veilig

Over die verzekeringen en risico’s gesproken! Je hebt minder kans op risico’s door contant geld achterwege te laten, zeker in een fysieke winkel. Als je voor pin only kiest, hebben inbrekers namelijk veel minder te zoeken in jouw pand. Dit maakt het tot een veilige keuze!

Snellere doorstroom

Is het vaak druk in jouw bedrijf, bijvoorbeeld als je een winkel hebt? Betalingen met pin verlopen over het algemeen sneller dan betalingen met contant geld. Er hoeft immers niets te worden nageteld en er is geen gehannes met kleingeld.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Snelheid bij afronden van de dag

Tot slot: als je werkt met contant geld, moet dit worden geteld aan het eind van de dag. Dit kan al gauw best wat tijd in beslag nemen! Zeker als er eens een telfout wordt gemaakt en alles weer opnieuw moet worden gedaan. Je kunt jezelf deze dagelijkse klus besparen door niet meer met contant geld te werken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.