5 tips om een baan te zoeken in coronatijd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips om een baan te zoeken in coronatijd

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor onze economie. Dat betekent dan aan de ene kant veel mensen hun baan zijn verloren, en aan de andere kant het ook moeilijk is om aan een nieuwe baan te komen. Dit kan te maken hebben met het feit dat de sector waarin je werkzaam bent hard is getroffen door de coronacrisis. Ben jij op zoek naar een baan in deze tijden? Dit kan een lastige opgave zijn. Toch zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd kunt houden om ook in deze tijden aan een nieuwe baan te komen. Welke dingen dit zijn? Wij geven je tips in dit artikel!

Creëer een duidelijk beeld voor jezelf

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een nieuwe baan, is het handig om voor jezelf een duidelijk beeld te schetsen. Denk erover na wat jouw ideale functie zou zijn en bij wat voor soort bedrijf je graag te werk wilt gaan. Je wilt tenslotte voorkomen dat je terecht komt bij een bedrijf en je hier uiteindelijk niet op je plek zit. Probeer bij het zoeken van vacatures echter ook niet te streng te zijn, want vooral in deze tijden zijn het aantal vacatures waarschijnlijk wat beperkter. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de branche waar je in wilt werken. Probeer jouw wensenlijstje daarom ook weer niet te specifiek te maken, want zo wordt het waarschijnlijk nog lastiger om in deze tijden aan een baan te komen. Bekijk daarom echt welke werkzaamheden je leuk lijken en houd meerdere opties open.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest voorkomende fouten op het CV

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is in deze tijden van groot belang. De kans is namelijk groot dat er minder vacatures beschikbaar zijn, waar ook meer mensen op reageren. Jij dient er dus voor te zorgen dat je er echt tussenuit springt. Dit kun je doen met behulp van een sterk cv en een goede motivatiebrief. Zorg er dus voor dat je dit goed regelt. Benoem de belangrijkste punten in je cv en motivatiebrief en laat deze ook nog nakijken door mensen uit je omgeving. Zo voorkom je onnodige fouten en wellicht hebben anderen nog goede feedback.

Ga hard op zoek

Als je voor jezelf een goed beeld hebt geschetst van een baan en je jezelf goed hebt voorbereid, kan jouw zoektocht naar een baan echt gaan beginnen. Door de coronacrisis is het mogelijk dat er minder vacatures beschikbaar komen. Om snel op de hoogte te zijn van beschikbare vacatures voor jou, is het daarom handig om jezelf in te schrijven bij verschillende vacaturewebsites. Ook is het handig om gebruik te maken van bijvoorbeeld netwerken als LinkedIn. Op dit platform kun je aangeven dat je werk zoekt of je kunt zelf een berichtje plaatsen. Wellicht kan iemand jou helpen in jouw zoektocht naar een toffe baan. In deze tijden is het hoe dan ook handig om hard op zoek te gaan naar een baan en op meerdere vacatures te reageren. Het is namelijk in deze tijden niet zo vanzelfsprekend dat je direct op sollicitatie kunt komen. Doe hier dus echt je best voor!

Bekijk ook:
Online sollicitatiegesprek? Zo sleep jij die droombaan binnen

Ga oefenen met video solliciteren

Tegenwoordig vinden veel sollicitaties plaats via videobellen. Dit heeft te maken met het feit dat thuiswerken een norm is geworden en het dus niet aangeraden wordt om naar kantoor te gaan. Het voeren van een sollicitatiegesprek zal in veel gevallen dan ook online plaatsvinden. Dit is misschien anders dan je gewend bent, dus het is goed om hier een beetje mee te oefenen. Om een goede video sollicitatie te kunnen doen, is het van belang dat je beschikt over een goede laptop met goede camera. Het is namelijk allesbehalve fijn als jouw beeld vastloopt tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren goed checkt en zorg dat alles naar behoren werkt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens je echte sollicitatie.

5 tips om een baan te zoeken in coronatijd 14

Wees een beetje flexibel

In coronatijd is het verstandig om jezelf ervan bewust te zijn dat het nu even moeilijk is om een baan te vinden. Het kan daarom geen kwaad om in deze tijden iets meer flexibel te zijn. Solliciteer daarom op meerdere functies, ook als het je in de eerste instantie misschien niet ideaal lijkt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je tijdens een sollicitatie hier een heel ander beeld van krijgt.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.