Wat vindt Nederland van het vuurwerkverbod?

0 Shares

Verslaggever Jesse ging vandaag op pad in Zwolle om te peilen wat men van het vuurwerkverbod vindt. 

Slecht nieuws voor de vuurwerkliefhebbers, want onlangs werd bekend dat er deze jaarwisseling een vuurwerkverbod komt. Vuurwerk afsteken zorgt jaarlijks voor veel druk op de zorgsector en dat hoopt het kabinet dit jaar met een verbod te voorkomen. De zorg ligt momenteel onder druk door het coronavirus, waardoor er weinig ruimte is voor extra patiënten.

Vuurwerkverbod

Het vuurwerkverbod geldt voor al het oudejaarsvuurwerk. Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie 1) is toegestaan. Wie komende jaarwisseling toch vuurwerk afsteekt, kan rekenen op een boete van 100 euro. Overtreders kunnen daarnaast een aantekening krijgen op hun strafblad. Het handhaven van deze maatregel is dit jaar vrij makkelijk, omdat bijna al het vuurwerk nu verboden is.

Ondernemers in de vuurwerksector mogen geen vuurwerk verkopen. Het kabinet komt met een tegemoetkoming in de kosten voor de veilige opslag en het veilige vervoer van niet-verkocht vuurwerk. Het vuurwerk kan worden opgeslagen, om volgend jaar weer in de verkoop te kunnen gaan. Ondernemers kunnen daarnaast ook gebruik maken van de algemene steunmaatregelen. Het kabinet schat dat dit ongeveer 40 miljoen gaat kosten.

Bekijk ook:
Graf van Sint Nicolaas gevonden onder Turkse kerk

Wat vindt Nederland van het vuurwerkverbod?

Er valt natuurlijk genoeg te vinden over het nieuwe vuurwerkverbod van het kabinet. Onze verslaggever Jesse ging vandaag op pad in Zwolle om te achterhalen hoe men daar denkt over de nieuwe maatregel. Hiervoor interviewde Jesse verschillende voorbijgangers op straat. Daarnaast bracht hij een bezoek aan fietsspecialist en vuurwerkwinkel Profile Gait Rigter om zijn mening te vragen.

Ben jij het eens met het vuurwerkverbod?

Laat het weten in de comments!

Meer over het vuurwerkverbod

Wil je meer lezen over het vuurwerkverbod? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

5 Comments

  1. Lindsey Reply

    Zeer jammer.. Als stiefmoeder van 3 kinderen hebben wij de kinderen dit jaar weer met oud en nieuw, vorig jaar waren ze bij hun moeder. Mijn man had dan ook gedacht om er een feest van te maken met veel siervuurwerk, maar dat gaat nu dus niet meer door 🙁

  2. Bloem Reply

    Het is jammer maar wel begrijpelijk. Er zijn veel mensen die enkel aan zichzelf denken en aan hun feestje en niet verder willen kijken.

  3. Jolanda Reply

    Bij ons gaat er met oud & nieuw traditiegetrouw een hoop vuurwerk in de lucht. De jongens zijn dan ook de hele dag en nacht hiermee in de weer en balen als een stekker dat het dit jaar niet doorgaat. Laat dit jaar maar snel voorbij zijn.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

433
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.