rechtszaak vuurwerkverbod rotterdam

Rechtszaak om Rotterdams vuurwerkverbod

0 Shares

De brancheorganisatie voor de vuurwerkbranche spant samen met vijftien Rotterdamse winkeliers die vuurwerk verkopen een rechtszaak aan tegen de gemeente Rotterdam. Zij willen het afsteekverbod van tafel krijgen. De branche vraagt zich af of een totaalverbod juridisch wel mogelijk is.

Rechtszaak Rotterdams vuurwerkverbod

Op 23 april is het afsteken van vuurwerk door particulieren definitief verboden door de gemeente Rotterdam door het instemmen met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening. De branche vraagt zich af of het juridisch gezien wel mogelijk is om dit verbod in stand te houden. Hierbij verwijzen zij naar de gemeente Amsterdam die dit verbod ook wou inzetten. Zij hebben dit toen niet gedaan omdat dit ‘juridisch risicovol’ zou zijn.

Vuurwerkverbod Rotterdam

Volgens de branche zou de gemeente Rotterdam alle bezwaren van de branche naast zich hebben gelegd. Door naar de rechter te stappen willen zij gauw duidelijkheid over wat er nu precies wel en niet mag. Het heeft lang geduurd voordat de branche stappen heeft ondernomen om naar de rechter te stappen, omdat zij vorige week pas te horen kregen van de gemeente dat het verbod inderdaad wordt doorgezet.

Bekijk ook:
Koning Charles lll wordt op deze datum gekroond tot koning

 

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

291
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.