IJspegelverlichting: populair tijdens de feestdagen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

IJspegelverlichting: populair tijdens de feestdagen

Jaarlijks toveren mensen rond het einde van november en het begin van december hun kerstversiering weer uit de doos. De kerstbomen worden opgetuigd en huis en tuin wordt voorzien van de nodige kerstverlichting. Deuren, ramen, dakgoten en muren worden voorzien van de mooiste lampjes die ’s avonds gezamenlijk een prachtig schouwspel creëren. Opvallend is dat één type kerstverlichting elk jaar wel erg populair is: ijspegelverlichting. Dit is natuurlijk niet voor niets dé nummer 1 tijdens de feestdagen. Met dit type kerstverlichting creëer je immers een prachtige blikvanger voor relatief weinig geld. Bovendien is ijspegelverlichting overal toepasbaar en geschikt voor meerdere gelegenheden. Heb jij de ijspegelverlichting al in huis?

De ideale kerstlampjes voor buiten

Met ijspegelverlichting haal jij de winterse gebieden naar Nederland. Het design van deze leuke kerstlampjes is namelijk gebaseerd op vastgevroren ijspegels die in koude gebieden aan de onderkant van de dakgoot blijven hangen. Dit zogenoemde Oostenrijkse stübe-effect tovert bij jouw gasten al voor binnenkomst een lach op het gezicht. Net alsof je echt op wintersport bent! Jouw huis laten schitteren als een echt ijspaleis? Kies dan voor de koud witte ijspegelverlichting. Ben je toch iets meer van de warme, behaaglijke kerstsfeer? In dat geval is de variant met warm witte LED lampjes perfect voor jou!

Bestand tegen alle weersomstandigheden

De winter in Nederland is bij lange na niet wat het ooit geweest was. Dit betekent echter niet dat we compleet vrij zijn van ‘extreme’ weersomstandigheden zoals vrieskou en hevige regen- en hagelbuien. Met ijspegelverlichting in de (voor)tuin of aan de dakgoot wil jij er natuurlijk zeker van kunnen zijn dat jouw lampjes tijdens de feestdagen gewoon goed blijven werken. Ongeacht de weersomstandigheden. Gelukkig zijn de LED lampjes van ijspegelverlichting voorzien van stevige omhulsels die met elkaar verbonden zijn via een dikke kwaliteit rubberen snoer. Dankzij deze hoogwaardige kwaliteit materialen gaan de kerstlichtjes gegarandeerd jarenlang mee. Het is dan ook niet voor niets dat dit type kerstverlichting is voorzien van het bekende Europese RoHS keurmerk en zonder enige twijfel twee jaar garantie wordt geboden.

Hoogwaardige kwaliteit materialen

Jarenlang plezier is met ijspegelverlichting gegarandeerd. De hoogwaardige kwaliteit rubberen kabels en energiezuinige LED lichtjes maken dit type kerstverlichting (bijna) onverwoestbaar. Bovendien zijn de lampjes enorm energiezuinig. Deze gaan namelijk wel 5 tot 10 keer langer mee dan reguliere kerstverlichting. Fijn voor het milieu, maar ook zeker fijn voor de portemonnee! Een groot verlichtingsproject in jouw bedrijfspand of (voor)tuin? Dit hoeft niet langer een enorme smak geld te kosten. Dankzij de lange levensduur kun je jouw verlichtingsproject gemakkelijk elk jaar een beetje uitbreiden zonder al te veel geld kwijt te zijn. Dat zal voor velen niet ongelegen komen in de toch al zo dure decembermaand!

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Extra tip: graag nog meer energie besparen? Met behulp van een schemerschakelaar zorg je ervoor dat jouw kerstverlichting automatisch inschakelt wanneer het buiten donker begint te worden. Vervolgens schakelt de kerstverlichting weer automatisch uit wanneer het licht wordt. Energiebesparend én erg handig!

IJspegels kerstverlichting met warme uitstraling

De LED verlichting zoals we deze kennen van vroeger wordt vaak geassocieerd met een blauwe, koude uitstraling. Dankzij de nieuwste technologieën op het gebied van LED lampen is deze variant tegenwoordig ook verkrijgbaar met een warmere uitstraling. Ideaal voor degenen die toch graag dat warme, behaaglijke gevoel willen creëren tijdens de feestdagen. Bovendien profiteer je van de duurzaamheid en energiezuinigheid van LED verlichting, terwijl je ook nog eens het effect van de ouderwetse gloeilamp in huis haalt! Toch liever een ijskoude, winterse uitstraling? Kies dan voor de ijs witte variant. Wil je helemaal de aandacht trekken met jouw kerstverlichting ijspegels? De twinkle variant zorgt ervoor dat 5 procent van de lampjes op willekeurige plekken flitst. Zo wordt op afstand een magisch effect gecreëerd, wat dit type verlichting enorm populair maakt bij winkelcentra, kerstmarkten en bedrijven.

Kerstlampjes met hoge IP-waarde

De IP-waarde, Ingress Protection waarde, van een elektronisch apparaat geeft een indicatie met betrekking tot de mate waarin het apparaat beschermd is tegen invloeden van buitenaf. De waarde wordt altijd aangeduid middels de letters ‘IP’ gevolgd door twee cijfers. Hierin geeft het eerste cijfer aan in welke mate het apparaat beschermd is tegen stof- en vuildeeltjes. Het tweede cijfer geeft vervolgens aan in hoeverre het apparaat beschermd is tegen het binnendringen van vloeistoffen. Reguliere kerstverlichting dat bij verschillende tuincentra te koop is, beschikt meestal over de waarde IP44. De ijspegelverlichting gaat hierin nog een stapje verder. Met een waarde van IP67 is dit type verlichting namelijk niet alleen waterdicht, maar ook stofdicht. Zo kun je het apparaat tot wel 1 meter diep onder water dompelen zonder schade aan te brengen. Jouw kerstverlichting op een stoffige of natte plek? Geen enkel probleem! Hang de lampjes waar en wanneer jij wilt.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Koppelbare ijspegel verlichting voor buiten

Jouw kerstverlichting ijspegels aan de dakrand hangen? Een grote boom versieren? Of wil je gewoon graag verschillende kerstverlichting elementen aan elkaar koppelen? Met de koppelare ijspegelverlichting voor buiten creëer jij in een handomdraai een enorm verlichtingsproject. Zo kun je deze snel en eenvoudig koppelen aan andere verlichtingselementen, zoals bijvoorbeeld een guirlande slinger of kerstkrans. Op deze manier kun je met gemak een hele dakgoot, winkelcentrum of bedrijfspand voorzien van kerstverlichting met slechts één 230 Volt aansluitkabel in gebruik. De wirwar van tientallen in de war geraakte snoeren en puzzelen met verschillende stopcontacten is eindelijk verleden tijd! De hele dakrand van jouw woning of bedrijfspand voorzien van deze prachtige kerstverlichting? Met behulp van goothaken bevestig je de kerstverlichting voor buiten in de vorm van ijspegels met gemak aan de dakgoot.

IJspegel kerstverlichting eenvoudig en snel koppelen

De ijspegelverlichting voor buiten is in een handomdraai gekoppeld. Dankzij het eenvoudige systeem is een groot verlichtingsproject voor iedereen realiseerbaar. Zo dient de startkabel van 1,5 meter als beginpunt. Een langer snoer nodig? In dat geval is de startkabel makkelijk uit te breiden met een verlengsnoer van 10 meter. De ene kant van de startkabel dient in het stopcontact gestoken te worden, aan de andere kant bevestig je eenvoudig het eerste verlichtingselement (zoals bijvoorbeeld een ijspegelverlichtingssnoer). Vervolgens bevestig je aan het uiteinde van het ijspegelverlichtingssnoer een volgende verlichtingselement. Alle verbindingspunten zijn waterdicht, waardoor gebruik buitenshuis zonder enige zorgen gerealiseerd kan worden. Zo koppel je zonder enige moeite tot wel 90 meter kerstlampjes aan elkaar met slechts één stekker in het stopcontact. Wat wil je nog meer!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.