We mogen weer op vakantie, maar wat doen we met de hond? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

We mogen weer op vakantie, maar wat doen we met de hond?

Heel Nederland heeft reikhalzend naar uitgekeken, maar het is nu eindelijk zover: we mogen weer op vakantie! Veel Nederlanders hebben al een vakantie geboekt, maar is er wel over nagedacht wat er met de hond moet gebeuren?

Tijdens de laatste lockdown zijn in Nederland flink wat huisdieren impulsief aangeschaft. Mensen waren op zoek naar gezelschap of zochten een goed excuus om naar buiten te mogen. En een hond was daarvoor de ideale oplossing. Nu de regels weer zijn versoepeld en we op vakantie mogen, rijst er nu een nieuwe uitdaging; wat doen we met de hond?

Een veelgebruikte oplossing is om je hond naar een kennel of dierenpension te brengen. Zo kan jij van je vakantie genieten, terwijl anderen voor je hond zorgen. Alleen deze oplossing is vaak niet voor iedereen geschikt. Een verblijf bij een goed dierenpensioen is bijvoorbeeld niet goedkoop. Wil je een weekje op vakantie, dan kan het bedrag aardig oplopen. Daarnaast is niet iedere hond geschikt voor een verblijf in een dierenpensioen. Een hond moet onder meer goed kunnen omgaan met andere honden, mag niet loops zijn en mag geen verlatingsangst hebben. Veel baasjes vinden dit daarom geen ideale oplossing. Daarnaast blijft het ook altijd maar de vraag; wordt er wel echt goed voor mijn hond gezorgd?

Een andere optie is dat iemand in je directe omgeving voor je hond wil zorgen terwijl jij op vakantie gaat. Maar, ook dat is niet voor iedereen weggelegd. Mensen vinden het een te grote verantwoordelijkheid, willen niet voor een langere periode voor een hond zorgen en hebben ook geen zin om daar zelf voor thuis te blijven. Zeker niet met mooi weer. Dus ook deze optie valt voor veel mensen af.

Bekijk ook:
De akita: wat is dit voor hondenras en wat kosten de pups?

We mogen weer op vakantie, maar wat doen we met de hond? 14

Op vakantie met je hond

Op vakantie gaan is voor baasjes met een hond dus een stukje lastiger, want wat doe je nou met je hond? De bovenstaande opties zijn dus eventuele mogelijkheden, maar dat is dus niet voor iedereen een optie. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die hun trouwe viervoeter liever niet achter laten en dan resteert er nog maar één oplossing: op vakantie met je hond! Zo kan je samen met je hond van een mooie vakantie genieten. Tegenwoordig zijn er heel wat mooie vakantiebestemmingen waar je een hond mag meenemen, dus dit is voor veel mensen de perfecte oplossing!

Tips voor een vakantie met je hond

Een vakantie of weekendje weg met je hond is natuurlijk een leuk idee, maar er komt ook wel wat bij kijken. Hieronder hebben we een paar nuttige tips voor een geslaagde vakantie met je hond:

 • Regel een Europees dierenpaspoort, dit is namelijk in het buitenland verplicht.
 • Zorg dat je hond is gechipt
 • Zorg dat je hond alle verplichte inentingen heeft gehad
 • Regel de juiste verzekeringen voor je hond
 • Onderzoek of een land bepaalde regels heeft voor honden die op vakantie meegaan
 • Regel een GPS halsband voor je hond, zo raak je je huisdier nooit meer kwijt

Neem de volgende spullen voor je hond mee:

 • Halsband
 • Riem
 • Een kussen
 • Voer en lekkere snacks
 • Een speelgoedje
 • Poepzakjes
 • Een drinkbak en voldoende water
 • Een tekenpen

Neem je de hond mee in de auto op vakantie? Dan hebben we de volgende tips:

 • Ga na of je hond goed tegen autorijden kan. Sommige honden worden namelijk misselijk tijdens het autorijden, dus het is handig om dit eerst even te controleren.
 • Zorg dat je hond genoeg water krijgt tijdens het rijden.
 • Neem voldoende pauzes zodat je hond even kan plassen en zijn/haar benen kan strekken
 • Laat je hond niet alleen achter in de auto. Zeker niet bij hoge temperaturen!

Heb jij nog een goede tip voor een vakantie met de hond? Deel die dan hieronder in een reactie!

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.