10 Tips om je eigen bedrijf te starten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Tips om je eigen bedrijf te starten

Een eigen bedrijf beginnen klinkt natuurlijk erg mooi, maar hoe begin je ermee? In dit artikel geven we 10 tips om je te helpen met het starten van je eigen bedrijf!

1. Neem actie

Veel mensen dromen ervan om hun baan op te zeggen en een eigen bedrijf te starten, maar vaak blijft het alleen bij die mooie fantasie. Wil je echt een eigen bedrijf beginnen, dan moet je actie ondernemen. Realiseer wel dat dit niet binnen een paar tellen is geregeld, maar met elke stap die je zet kom je dichter bij je doel.

2. Regel de verzekeringen

De verzekeringen regelen is misschien wat minder leuk, maar zeker niet overbodig. Onderzoek welke verzekeringen verplicht zijn, en welke andere verzekeringen je daar het beste aan kan toevoegen. Als je bijvoorbeeld een zakelijke auto rijdt, dan is een zakelijke autoverzekering verplicht. Hierbij is het goed om uit te zoeken welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past. Je kunt hier ook altijd een adviseur voor inschakelen. Met een zakelijke autoverzekering adviseur kan je samen de risico’s in kaart brengen, aanvullende verzekeringen kiezen en bepalen wat de meest passende oplossing is voor elke auto. Vervoer je bijvoorbeeld goederen met je auto? En zijn ze waardevol? Zorg dan voor een transportverzekering met eigen vervoer. Dat kan zowel voor goederen in een zakelijke personenauto als bestelautoverzekering.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

2. Maak een plan; zet je ideeën op papier

Een goed plan maken is een van de eerste stappen die je kan zetten bij het beginnen van een eigen bedrijf. Een droom is mooi, maar als je serieus bent moet je het ook concreet maken. Probeer jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen:

  • Wat voor bedrijf wil ik starten?
  • Wat is het verdienmodel?
  • Hoeveel startkapitaal heb ik nodig?
  • Is er concurrentie?
  • Heb ik vergunningen nodig?
  • Welke doelgroep wil ik bereiken?

3. Kies een sector waar je ervaring en kennis van hebt

Er zijn talloze mogelijkheden bij het starten van een eigen bedrijf, maar het is geen slecht idee om iets te kiezen waar je al ervaring mee hebt. Dit is geen vereiste, maar het is natuurlijk wel handig als je bijvoorbeeld een marketing agency begint, en dan enige ervaring en kennis van marketing hebt.

10 Tips om je eigen bedrijf te starten 15

4. Zorg dat je een buffer hebt

Een eigen bedrijf beginnen kan financieel heel aantrekkelijk zijn, maar op het begin zal het geld waarschijnlijk nog niet binnenstromen. Het is daarom handig om ervoor te zorgen dat je een financiële buffer hebt. Het schiet natuurlijk niet op als je binnen een paar maanden je rekeningen niet meer kan betalen. Tevens helpt het ook als je op het begin geen zorgen hoeft te maken over de financiën.

5. Vraag mensen om advies

Advies aan andere mensen vragen is nooit een overbodigheid. Advies van zowel vrienden als experts is nuttig, omdat zij waarschijnlijk een andere kijk op de zaak hebben dan jij. Misschien zien zij wel andere mogelijkheden en valkuilen waar jij nog niet aan hebt gedacht. Daarnaast krijg je een nog beter beeld van je ideeën als je er met andere mensen over praat.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

6. Bedenk een bedrijfsnaam en logo

Een bedrijf heeft natuurlijk een naam nodig. Een goede naam bedenken lijkt misschien simpel, maar soms is het minder makkelijk dan je denkt. Daarnaast is een bedrijfslogo ook geen overbodige luxe. Bij een bedrijfsnaam is het belangrijk dat deze uniek en herkenbaar is, maar is het tevens ook handig als je meteen kan zien wat het bedrijf te bieden heeft. Als je een naam hebt bedacht, is het ook slim om even te controleren of er geen bedrijf is die deze naam al hanteert.

7. Maak een website

Een eigen bedrijf zonder website kom je vandaag de dag bijna niet meer tegen, dus maak zo snel mogelijk een website. Dit kan je uitbesteden, maar tegenwoordig zijn er genoeg tools waarmee je zonder veel kennis zelf een website kan maken. Als de website eenmaal online staat, heb je weer een extra mogelijkheid om nieuwe klanten te krijgen.

10 Tips om je eigen bedrijf te starten 16

8. Kies een rechtsvorm

Bij het starten van een bedrijf moet je een rechtsvorm kiezen. Denk hierbij aan een eenmanszaak of besloten vennootschap. Dit bepaalt onder meer de aansprakelijkheid voor schulden en belastingverplichtingen, dus denk hier goed over na.

9. Schrijf je in bij de KVK

Een bedrijf kan officieel van start gaan als deze is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Met deze tips hopen we je een beetje geholpen te hebben bij de start van je eigen bedrijf. Er komt nog veel meer bij kijken, maar als je deze tips volgt heb je tenminste een flinke stap in de juiste richting gezet!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.