leukste kerstmarkten
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 6 leukste kerstmarkten om te bezoeken

Als we richting de feestdagen gaan dan worden leukste kerstmarkten weer opgezet. Het is heerlijk struinen tussen al die houten kraampjes met kerstverlichting, glühwein, knetterend haardvuur en schitterende kerstbomen. Als je op zoek bent naar het ultieme en magische kerstgevoel, dan kun je terecht op deze gezellige markten. Wij hebben de 6 leukste kerstmarkten op een rijtje gezet.

Kerstmarkt Keulen

Van eind november tot eind december verandert het centrum van het Duitse Keulen in een gigantische kerstmarkt. De zes pleinen en de Dom van Keulen worden dan helemaal ondergedompeld in kerstsferen. Warme chocolademelk, de geur van dennentakken en melancholische kerstmuziek zorgen tijdens deze kerstmarkt voor een ultieme belevenis. Beleef het sprookje op een van de leukste kerstmarkten met al je zintuigen op deze heerlijke Kerstmarkt in Keulen.

leukste kerstmarkten keulen

Kerstmarkt Maastricht

Als je liever de kerstsferen in eigen land beleeft dan is Maastricht een absolute aanrader. De overdekte schaatsbaan van maar liefst 1000m² is een publiekstrekker, maar je kunt ook leuk vertoeven in het reuzenrad dat uitzicht biedt over de stad. Ook op deze kerstmarkt zijn genoeg lekkernijen te koop en kun je jezelf met een glaasje warme glühwein onderdompelen in de magische kerstsfeer. De kerstmarkt van Maastricht is een leuk uitje voor het hele gezin.

leukste kerstmarkten maastricht

Kerstmarkt Antwerpen

In het Belgische Antwerpen wordt het centrum tijdens de donkere dagen omgetoverd in een prachtige kerstsetting. In de talloze kraampjes zijn verschillende snuisterijen te koop, evenals vele lekkernijen en een verfrissend Belgisch biertje. Met een schaatsbaan van 1200m² en een reuzenrad hoeft niemand zich te vervelen. Ondertussen kan er op de kerstmarkt in Antwerpen volop worden genoten van magische kerstverlichting en de herkenbare geuren van versierde dennenbomen.

leukste kerstmarkten antwerpen

Kerstmarkt Düsseldorf

Als je voor het gezin een ideaal kerstuitje zoekt, is een ritje naar het Duitse Düsseldorf zeker de moeite waard. De stad is minder massaal als het gaat om de kerstversieringen dan de bovenstaande steden, maar nog steeds groot genoeg om er een hele dag te kunnen genieten van de kerstsfeer. Gezellige muziek en een overdekt poppentheater zijn ware publiekstrekkers en ook de ijsbaan is het bezoeken waard. De gezellige kerstmarkt in Düsseldorf mag niet op dit lijstje met de leukste kerstmarkten van de Benelux ontbreken.

leukste kerstmarkten dusseldorf

Kerstmarkt Valkenburg

Het Nederlandse Valkenburg is het hele jaar door magisch, maar met kerst is deze Limburgse stad helemaal betoverend. Kerst in deze stad wordt al jaren groots gevierd. Het centrum wordt maar liefst 52 dagen lang omgetoverd in ‘Santa’s Village’, waar je naar hartelust kunt genieten van alle aspecten dat met kerst te maken heeft. Of je nu kerstversiering zoekt, of met een glaasje warme chocomel wil luisteren naar kerstliederen, op de kerstmarkt in Valkenburg ontkom je niet aan de magie van kerst. Deze markt hoort ongetwijfeld bij de leukste kerstmarkten van de Benelux.

lekste kerstmarkten valkenburg

Kerstmarkt Brugge

We sluiten dit lijstje af in het betoverende Brugge. Deze Belgische stad heeft het allemaal tijdens kerst: een schaatsbaan, glühwein, kerststalletjes en echte Vlaamse lekkernijen. Dompel jezelf onder in het ultieme kerstgevoel in deze historische stad. De vele winkeltjes en restaurantjes in het centrum zijn gevestigd in gebouwen die nog uit de Middeleeuwen stammen. De ultieme plek voor het beleven van een magische kerstsfeer. De kerstmarkt in Brugge staat garant voor een sfeervol dagje uit.

leukste kerstmarkten brugge

Leukste kerstmarkten in en rondom Nederland

De bovenstaande kerstmarkten staan zeker garant voor een magisch dagje (of weekendje) weg waarin je jezelf kunt onderdompelen in alles wat met kerst te maken heeft. De bovenstaande selectie is slechts een kleine greep uit alle kerstmarkten die er te vinden zijn. Als je de complete lijst wilt bekijken dan is het de moeite waard om de website van Voordeeluitjes te bekijken. Veel plezier!

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.