Kerstboom katproof maken met 3 tips
Saved Read later
Deel dit bericht

Wil je je kerstboom katproof maken? Bekijk deze 3 tips eens

Kerst met je kat. Erg gezellig natuurlijk, maar het kan veel grijze haren opleveren. Zo’n kerstboom met gezellige lampjes, slingers en ballen kan voor een kat namelijk de ideale speelattractie zijn. Bovendien zijn het uitmuntende klimmers en tonen ze deze kunsten graag aan hun baasje. Misschien heb je deze filmpjes weleens op social media voorbij zien komen. Om grote schade te voorkomen kun je je kerstboom katproof maken. Maar, hoe doe je dat?

In dit artikel geven we 3 tips waarmee je je kerstboom helemaal katproof kunt maken. Zo kun je schade én frustratie voorkomen

Tip 1: Kerstboom katproof maken met onbreekbare kerstballen

Kerstballen maken een kerstboom helemaal af. Ze zijn verkrijgbaar in de gekste vormen, kleuren én prijzen. Zo’n hangende kerstbal is voor de meeste katten ontzettend interessant en moet eens van dicht bij bekeken worden. Voor je het weet ligt de bal aan diggelen en blijft er van je versierde kerstboom niets over. Vooral de kerstballen die onderin hangen zijn vaak de dupe. Moet je je kerstboom dan maar zonder kerstballen optuigen? Nee, dat is niet nodig. Hier is namelijk een oplossing voor.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Als je kiest voor plastic kerstballen, dan kun je de eerste schade voorkomen. Mocht je kat het in zijn of haar bol krijgen om met je kerstballen aan de haal te gaan, dan vallen deze in ieder geval niet stuk. Dit is de eerste stap om je kerstboom katproof te maken.

Tip 2: Kies voor een kleinere kerstboom

Ben je gek op een grote, pronkende kerstboom in je woonkamer? Je bent absoluut niet de enige. Veel katten nemen het ervan en klimmen er met liefde in. Het gevolg? De kerstboom wordt omver getrokken of alles valt eruit – deze beelden ken je misschien wel. Nu komt een kat altijd op zijn of haar pootjes terecht, maar erg vrolijk word je er niet van. Om je kerstboom katproof te maken, kun je misschien kiezen voor een kleiner boompje.

Deze kun je op je salontafel of op een kastje zetten. Geloof ons: dat kleine boompje is voor een kat alles behalve uitnodigend om een aanloop te nemen. Bovendien doet het niets af aan de gezelligheid. Wie zegt dat een kleinere kerstboom saai of ongezellig is? Je kunt de boom naar wens decoreren.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Tip 3: Bouw de kerstboom in

Je kunt er ook voor zorgen dat je kat simpelweg geen toegang krijgt tot de kerstboom. Een kerstboom midden in de woonkamer is natuurlijk hartstikke mooi, maar wel minder praktisch als je deze katproof wil maken. Als je de kerstboom slim inbouwt, dan voorkom je dat je kat erin klimt.

Plaats de boom tussen of achter grote meubelstukken in. Wat dacht je van twee grote kasten? Of achter de bank? Tegen de tijd dat je kat de kerstboom heeft bereikt, heb je hem of haar allang in de gaten.

Kerstboom katproof maken werkt niet?

Is je kat je telkens te slim af en lijkt niets te werken? Dan is het belangrijk om je kat niet alleen in de ruimte te laten. Blijf er altijd bij. En als je buiten de deur bent, kun je hem of haar tijdelijk in een andere ruimte laten verblijven.

Als je de kerstboom katproof maakt, dan voorkom je de onderstaande scenario’s!

 

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.