Tips tegen een winterdip 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips tegen een winterdip

Vanaf 21 december is het weer winter, maar niet iedereen is daar blij mee. Sommige mensen hebben tijdens dit seizoen namelijk last van een winterdip en dat is niet bepaald een pretje. Heb jij ook wel eens een winterdip gehad en wil je weten hoe je die dit keer kan vermijden? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel delen we een paar nuttige tips waarmee je een winterdip kan voorkomen!

De naam winterdip zegt het al een beetje, maar mensen die hier last van hebben ervaren tijdens de winter vaak het volgende:

  • Slecht humeur
  • Depressieve en/of neerslachtige gedachtes
  • Vermoeidheid
  • Minder zin in sociale contacten
  • Lusteloosheid

Dat is dus geen pretje, maar met de volgende tips kan je een winterdip tegengaan:

1. Zoek het licht op

Mensen krijgen vaak last van een winterdip doordat ze te weinig in het licht zitten. De winter is namelijk de donkerste en koudste tijd van het jaar, en dat heeft voor sommige mensen een negatief effect op hun mentale gezondheid. De eerste tip is dus om tijdens de winter zoveel mogelijk licht op te zoeken. Zet de gordijnen dus open zodra het licht wordt en zet ‘s avonds genoeg gezellige lampen aan.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Tips tegen een winterdip 17

2. Eet gezond

Goed eten is altijd een belangrijke tip voor een gezond en gelukkig eten, maar zeker in de winter is dit een extra aanrader. Eet lekker veel groenten en fruit om je lichaam van voldoende gezonde stoffen te voorzien. En het kan ook geen kwaad als je iets minder suiker en alcohol nuttigt.

Tips tegen een winterdip 18

3. Neem extra vitamines

Je kan je lichaam in de winter ook een boost geven door extra vitamines te nemen. Sowieso moet je vitamine D niet vergeten, want deze krijgen we door een gebrek aan zonlicht veel minder binnen tijdens dit seizoen. Andere vitamines kunnen daarbij ook helpen en die kan je bijvoorbeeld makkelijk binnen krijgen door het nemen van natuurlijke multivitamine. Voor vegetariërs of vegans is dat sowieso geen verkeerde toevoeging aan hun dieet, en die kunnen zich versterken met vegan multivitamine.

Tips tegen een winterdip 19

4. Beweeg genoeg

Tijdens de koude winterdagen is het verleidelijk om in bed te blijven liggen als je niks hoeft te doen, maar daar gaat een winterdip echt niet van voorbij. Het is daarom belangrijk om te blijven bewegen. Doe dit dan buiten – bijvoorbeeld door een wandeling te maken – en zo kom je ook weer in contact met zonlicht. Na het bewegen kan je altijd nog in je bedje gaan liggen, maar dan met een tevreden gevoel!

Bekijk ook:
Meer aantrekkingskracht met een drankje op? Nieuw onderzoek zegt van niet

Tips tegen een winterdip 20

5. Slaap voldoende

Een goede nachtrust doet ook wonderen voor je mentale gezondheid, dus zorg dat je tijdens de winter voldoende uurtjes slaapt. Niemand wordt echt vrolijk van te weinig slaap, dus probeer echt die 7/8 uurtjes te halen!

Extra tip: heb je moeite met wakker worden? Dan is het misschien een idee om een wake up light te proberen, hiermee word je in het licht wakker en voor sommige mensen gaat het opstaan hierdoor een stuk makkelijker!

Tips tegen een winterdip 21

6. Lichttherapie

Voor mensen met een (serieuze) winterdip bestaat er ook een lichttherapie. Hierbij ga je elke ochtend ongeveer een kwartiertje voor een speciale lamp zitten, om zo de winterdip tegen te gaan. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het schijnt echt te helpen. Dus dit zou ook nog een goede methode kunnen zijn voor mensen die elke winter echt veel last hebben van een winterdip!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.