Magisch Maastricht en Valkenburg ontdek je tijdens kerst 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Magisch Maastricht en Valkenburg ontdek je tijdens kerst

De steden Maastricht en Valkenburg zijn altijd in trek bij toeristen. De steden zijn gezellig, zijn bruisend, zijn fraai en zijn ook nog eens handig gelegen. Je kunt vanuit deze steden namelijk perfect de ‘overstap’ naar zowel België als Duitsland maken.

Deze twee steden lenen zich dan ook prima voor een weekendje weg, een dagje uit of een langere vakantie. Wanneer je naar deze steden toegaat, doet er eigenlijk niet toe. Maar, wil je deze steden op een echt magische manier beleven? Dan zou je in de kerstperiode naar Maastricht en/of Valkenburg toe moeten gaan.

Kerstmarkten in Maastricht én Valkenburg

Dit zijn twee steden die zich nadrukkelijk bezighouden met kerst. Dit blijkt onder meer uit de kerstmarkten die in deze steden georganiseerd worden. De ervaring leert dat deze kerstmarkten groot, populair en gezellig zijn. Je kunt hier allemaal leuke dingen kopen, maar ook leuke dingen doen en van de gezelligheid genieten. Als je op de kerstmarkten in deze steden rondloopt, heb je niet meer het idee dat er zoveel problemen op de aarde zijn. Je vergeet alles om je heen en je voelt je gelukkig.

Wil je naar Maastricht toe gaan? Ga dan naar de Vrijthof toe. Op de Vrijthof vind je niet alleen een kerstmarkt, waar ook allerlei andere leuke winterse dingen. Wat te denken van een super tof verlicht reuzenrad? Of wat te denken van een overdekte schaatsbaan? Op de Vrijthof geniet je nóg meer van deze toch al super leuke periode.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

En het is daarbij ook zeker aan te raden om naar Valkenburg toe te gaan. Deze gehele stad – al is ‘ie niet super groot – wordt omgetoverd tot een complete kerststad. Overal waar je kijkt, zie je lichtjes hangen. Het is in ’s winters Valkenburg net alsof je in een (goede) film beland bent!

Verblijven in Maastricht of Valkenburg

Spreekt het je wel aan om naar Maastricht of Valkenburg toe te gaan? Het advies is om zo vroeg mogelijk in het jaar je reis naar Zuid Limburg alvast te plannen. Je bent namelijk niet de enige die van de kerstsfeer in deze Limburgse steden wilt genieten.

Voor het verblijven in deze regio kies je bijvoorbeeld voor één van de leukste vakantieparken in Zuid-Limburg. Deze vakantieparken zijn veelal ideaal gelegen, van de nodige faciliteiten voorzien en beschikkend over prima accommodaties. Vanuit deze vakantieparken reis je bovendien snel naar Maastricht en/of Valkenburg toe.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Magisch Maastricht en Valkenburg ontdek je tijdens kerst 15

Tips voor je kerstbezoek aan Maastricht en Valkenburg

Heb je je reis naar Maastricht en Valkenburg gepland staan? En heb je de gewenste accommodatie geboekt? Dan is het de hoogste tijd om af te tellen. Tijdens het aftellen zijn er mogelijk nog wat zaken die je moet/kunt regelen:

  • Houd rekening met de drukte. Je bent zeker niet de enige die de kerstsfeer wilt proeven in Maastricht of Valkenburg. Houd daarom rekening met de drukte; probeer niet met je auto de stad Valkenburg in te gaan bijvoorbeeld. De kans dat je je auto daar nog kunt parkeren, is miniem.
  • Neem je portemonnee mee. Als je door de kerstsfeer gegrepen wordt, kom je mogelijk allerlei producten tegen op de kerstmarkten. Neem daarom zeker je portemonnee mee. Doe dit ook om bijvoorbeeld van lekker eten en drinken te genieten of om in één van de attracties plaats te nemen. Met name op de Vrijthof in Maastricht vind je meerdere leuke attracties.
  • Kijk goed naar de openingstijden. De kerstmarkt in Maastricht opent haar deuren al op 1 december. Je hoeft dus niet per sé rondom de kerstdagen naar deze stad toe te gaan.
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.