Top 5 populairste elektrische auto’s van 2021

0 Shares

Wil je weten wat de meest geliefde elektrische auto’s van het afgelopen jaar zijn? Dan moet je snel verder lezen, want in deze top 5 zetten we de populairste elektrische auto’s van 2021 in Europa voor je op een rij. Welk van deze elektrische auto’s zou jij het liefste willen hebben?

Deze top 5 populairste elektrische auto’s van 2021 is samengesteld op basis van de cijfers van JATO Dynamics.

Top 5 populairste elektrische auto’s 2021

Deze vijf elektrische auto’s werden vorig jaar het meeste in Europa verkocht:

5. Kia Niro

De Kia Niro staat op de vijfde plek in de top 5 populairste elektrische auto’s van 2021. De auto is al jaren populair en dat was afgelopen jaar niet anders. In 2021 werden er bijna 47 duizend Kira Niro’s in Europa verkocht, en de auto was daarmee net iets populairder dan andere bekende elektrische auto’s zoals de Fiat 500, Skoda Enyaq en Hyundai Kona.

De adviesprijs van de Kia Niro bedraagt ongeveer 31 duizend euro.

4. Volkswagen ID.4

Relatief nieuw op de markt is de Volkswagen ID.4, maar deze elektrische auto heeft gelijk een goede indruk achter gelaten in ons continent. Veel autokopers zagen deze ID.4 wel zitten en in totaal zijn er vorig jaar bijna 55 duizend exemplaren van verkocht in Europa. Dat zijn prima cijfers voor een nieuwkomer en de Volkswagen pakt daarmee met gemak de vierde plek in deze top 5 populairste elektrische auto’s.

Bekijk ook:
Dit moet je weten over het leasen van een auto

De adviesprijs van de Volkswagen ID.4 bedraagt ongeveer 44 duizend euro.

3. Volkswagen ID.3

Niet alleen de Volkswagen ID.4 heeft het afgelopen jaar goed gedaan in Europa, maar ook de Volkswagen ID.3 was in 2021 erg geliefd onder de autokopers. Vorig jaar werden er maar liefst 69 duizend Volkswagens ID.3 verkocht in Europa en daarmee staat de auto op de derde plek in de top 5 populairste elektrische auto’s van 2021. Het scheelde zelfs niet veel of de ID.3 had zelfs de tweede plek in de top 5 in handen kunnen hebben.

De adviesprijs van de Volkswagen ID.3 bedraagt ongeveer 43 duizend euro.

2. Renault ZOE

De Renault ZOE staat op de tweede in de top 5 populairste elektrische auto’s van 2021. In totaal zijn er vorig jaar iets meer dan 71 duizend van deze auto’s in Europa verkocht. De populariteit van de Renault ZOE is echter wel aan het afnemen, want in 2020 waren de verkoopcijfers veel beter.

Bekijk ook:
Hoe financier je een nieuwe auto?

De adviesprijs van de Renault ZOE bedraag iets minder dan 32 duizend euro.

1. Tesla Model 3

Een toplijstje van populairste elektrische auto’s zonder een Tesla erin zou wel raar zijn, dus het zal voor weinig mensen als een verrassing komen dat een Tesla de eerste plek in deze top 5 te pakken heeft. De Tesla Model 3 was in 2021 namelijk veruit de aller populairste elektrische auto in Europa. Naar schatting zijn er vorig jaar meer dan 141 duizend exemplaren van dit model verkocht in ons continent, en daarmee pakt de Model 3 met veel gemak de leiding in deze top 5. Het is daarbij ook interessant om te melden dat Tesla tevens het populairste automerk was voor elektrische auto’s.

Alle kersverse eigenaren van een nieuwe Tesla Model 3 moesten daarvoor wel een flink bedrag aftikken, want deze auto heeft een minimale consumentenadviesprijs van ongeveer 50.000 euro.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

403
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.