Het onderhouden van je Apple Watch bandje; de beste tips 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Het onderhouden van je Apple Watch bandje; de beste tips

Draag je dagelijks met veel plezier je Apple Watch? Grote kans dat je bandje na verloop van tijd vies is óf wordt. De menselijke huid stoot vuil en vocht af, waardoor je Apple Watch bandje kan gaan verkleuren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zou je je Apple Watch bandjes goed moeten onderhouden. Hieronder vind je hier de beste tips voor.

Maak het bandje regelmatig schoon

Als je dagelijks je Apple Watch draagt, is kans heel groot dat je bandje vies wordt. Door af en toe je bandje schoon te maken, blijft het bandje de fraaie uitstraling behouden. Voor het schoonmaken van het bandje moet je goed naar het materiaal kijken.

Heb je een leren bandje om je Apple Watch heen zitten? Zorg er dan voor dat je het leren bandje verwijdert en deze vervolgens met een pluisvrije doek schoonwrijft. Mocht het nodig zijn, kun je de doek een klein beetje vochtig maken. Let op: dompel het leren bandje vooral niet in of onder het water. De bandjes van leder zijn namelijk niet waterbestendig.

Heb je een sportbandje of een speciaal bandje van Nike om je Apple Watch heen zitten? Dan geldt eigenlijk hetzelfde als voor de leren bandjes. Zorg er voor dat je het bandje van het horloge af haalt, maak het schoon met een pluisvrije doek en laat het bandje vervolgens drogen.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Pas op met vocht

De beste Apple watch bandjes zijn niet al te goed bestand tegen water. Het advies is daarom om op te passen met vocht:

  • Laat je Apple Watch niet in de badkamer rondslingeren: de badkamer is een vochtige ruimte, waardoor het vocht in je bandje gaan trekken.
  • Pas op met hevige regen: als je in een hevige regenbui buiten loopt, is het verstandig om even je Apple watch af te dekken.
  • Ga niet douchen met je Apple Watch om: wellicht spreekt dit voor zich, maar doe altijd je Apple Watch af voordat je onder de douche stapt.

Berg je Apple Watch goed op

Heb je wel eens dagen dat je je Apple Watch niet draagt? Zorg er voor dat je op die dagen je Apple Watch goed opbergt. Leg hem uit het zicht, voorkom dat het stof zich in/op het bandje kan gaan nestelen en laat het horloge zeker niet vochtig worden.

Bekijk ook:
Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look

Deze tips gelden niet alleen voor het horloge zelf, maar ook voor de bijbehorende Apple Watch accessoires. Ook met de accessoires, zoals een oplader of een draadloos docking station, moet je uiterst voorzichtig omspringen. Dat komt de levensduur in ieder geval alleen maar ten goede.

Het onderhouden van je Apple Watch bandje; de beste tips 14

Extra tip: schaf meerdere Apple Watch bandjes aan

Veel mensen kiezen ervoor om meerdere Apple Watch bandjes aan te schaffen. Een prima keuze, aangezien je in dat geval lekker kunt variëren met de bandjes. Je kunt de bandjes – en daarmee het horloge – volledig afstemmen op je outfit; je Apple Watch gaat hierdoor echt onderdeel uitmaken van je outfit.

Bovendien maak je het schoonmaken van de Apple Watch bandjes hiermee makkelijker. Zodra je het ene bandje goed schoonmaakt en laat dragen, kun je alsnog gebruik maken van de Apple Watch. Je hebt immers thuis nog één of meerdere Apple Watch bandjes liggen. Ideaal!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.