Deze hobby's helpen tegen stress 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze hobby’s helpen tegen stress

Een beetje gezonde stress kan geen kwaad, maar als je te veel last hebt van stress kan dat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Dat moet je natuurlijk niet hebben en daarom is het belangrijk dat je niet te veel stress ervaart in je leven. Dat kan je onder meer doen met behulp van een leuke hobby, want uit onderzoek is gebleken dat hobby's goed kunnen helpen tegen stress. Hieronder delen we vijf hobby's die helpen tegen stress. Wat vind jij het leukste om te doen?

1. Wandelen

Volgens veel experts is buiten wandelen een van de meest effectieve manieren om stress tegen te gaan. Tijdens het wandelen worden er in je hersenen positieve stofjes aangemaakt, waardoor je een rustiger gevoel krijgt. Wandelen is sowieso een tophobby om te doen, want het heeft nog veel meer positieve effecten op je lichaam. Wandelen is namelijk ook goed voor je fysieke gesteldheid, spijsvertering, slaap, humeur en creativiteit. Heb je tijd over? Doe dan vooral een (kleine) wandeling!

Wandelen

2. Pilates

Stress kan je ook tegen gaan met andere sportieve hobby's. Zo is pilates bijvoorbeeld ook een goede bezigheid om op een ontspannen manier de relatie tussen je lichaam en geest te verbeteren en zo stress tegen te gaan.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Geen zorgen als je dit nog nooit hebt gedaan, want je hebt ook pilates voor beginners. Deze hobby kan je daarnaast makkelijk in de eigen woonkamer doen, want tegenwoordig zijn er online genoeg video's te vinden met goede oefeningen. Hiervoor heb je wel een pilates matje nodig, maar die kan je eenvoudig bestellen bij de Yogashop. En dan kan je meteen aan de slag!

Pilates

3. Puzzelen

Een andere leuke hobby die goed helpt tegen stress is puzzelen. Zelfs moeilijke puzzels helpen tegen stress, want bij het puzzelen gaan je hersenen in een bepaalde ruststand. De focus ligt alleen op de puzzelstukjes en dat kost je hersenen niet veel energie. Daarnaast heeft puzzelen ook een positief op je humeur. Zo maken je hersenen namelijk elke keer geluksstofjes aan als je een stukje op de juiste plek legt. Met een leuke puzzel train je verder ook je geheugen en andere mentale capaciteiten, dus dit is zeker geen verkeerde hobby om er bij te nemen!

Puzzel

4. Kleuren

Kleuren klinkt misschien wel een beetje als een hobby voor kleine kinderen, maar niks is minder waar. Deze hobby is namelijk op dit moment erg populair onder volwassenen en dat mag je ondertussen ook wel een echte trend noemen. Tegenwoordig zijn er veel kleurboeken voor volwassenen te vinden en die worden erg goed verkocht. Het inkleuren van een tekening is heerlijk rustgevend omdat je hiervoor niet veel focus nodig hebt. De hobby is daarmee zeer geschikt om stress tegen te gaan en daar houd je ook nog een mooie tekening aan over.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Kleuren

5. Lezen

Soms is het ook wel even lekker om aan de problemen van het dagelijkse leven te ontsnappen, en dat kan bijvoorbeeld ook door een leuk boek te lezen. Door het lezen van een boek verzeil je in een andere wereld en zo hoef je even niet meer na te denken over je eigen omgeving. Klinkt best lekker, toch? Daarnaast zijn er onderzoeken die beweren dat je met een paar minuten lezen al heel wat stress kwijtraakt. Dus je hoeft niet eens zo lang bezig te zijn om profijt te hebben van het gezonde effect!

Lezen

Welke hobby doe jij om stress tegen te gaan?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.