Top 10 films van 2021 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 films van 2021

Wil je weten wat de populairste movies van het afgelopen jaar zijn? Dan moet je snel verder lezen, want in deze top 10 films van 2021 zetten we ze voor je op een rij!

  • Net zoals in 2020 hadden bioscopen het ook dit jaar helaas weer lastig door de coronapandemie. Toch konden mensen dit jaar nog regelmatig naar de film en op basis van de wereldwijde box office resultaten hebben we deze top 10 films van 2021 samengesteld.
  • In 2021 gingen we massaal naar de films van Marvel, actiefilms en ook films uit China deden het erg goed.
  • Films die de top 10 van 2021 net niet hebben gehaald zijn: (11) Dune, (12) Black Widow, (13) Free Guy, (14) A Quiet Place Part II, (15) Cruella, (16) My Country, (17) Jungle Cruise, (18) Raging Fire, (19) The Conjuring: The Devil Made Me Do It en (20) Chinese Doctors.

Top 10 films van 2021

Dit is de top 10 films van 2021, op basis van de box office:

10. Eternals

Op de tiende plek in de top 10 films van 2021 staat Eternals. De Marvel-film kwam in november uit in de bioscopen en heeft in totaal ruim 401 miljoen dollar opgebracht. Dat is net genoeg om boven Dune te eindigen, die film bracht namelijk ongeveer 394 miljoen dollar op.

Niet iedereen was echter enthousiast over Eternals, en sommige mensen noemen dit zelfs de slechtste film van Marvel. Op Rotten Tomatoes krijgt de superheldenfilm een 47 procent fresh score, maar met een 6.8 op IMDb doet de film het nog niet zo slecht.

Eternals draait om een zeer oude groep buitenaardse superhelden. Zij leven al jaren verborgen op onze planeet, zonder zich echt met de aardse problemen te bemoeien. Toch moeten de Eternals weer terugkomen van pensioen als hun aartsvijanden – The Deviants – na een lange afwezigheid weer terugkeren en het bestaan van de mensheid bedreigen.

Bekijk hieronder de trailer van Eternals:

9. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Op de negende plek in de top 10 films van 2021 staat ook een Marvel-film, namelijk Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In veel opzichte presteerde deze film beter dan Eternals. Zo bracht Shang-Chi namelijk kruim 432 miljoen dollar in het laatje van Marvel en de bioscopen. Daarnaast krijgt de film een 7.5 op IMDb en een 91 procent fresh score op Rotten Tomatoes.

In de film is te zien hoe Shang naar Amerika is gevlucht om aan zijn maffia-vader te ontsnappen. Hij kan zo een paar jaar genieten van het normale leven, maar na een paar jaar vindt zijn vader het wel genoeg en zo komt Shang weer terecht in het duistere – maar ook magische – wereldje van zijn familie.

Bekijk hieronder de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings:

8. Godzilla vs. Kong

Godzilla vs. Kong staat op de achtste plek in de top 10 films van 2021. Deze actiefilm met monsters kwam in maart uit in de bioscopen en bracht maar liefst 467 miljoen dollar op. Op IMDb krijgt de film een 6.4 en op Rotten Tomatoes is er sprake van een 65 procent fresh score.

De titel van de film zegt het al een beetje, maar in Godzilla vs. Kong draait het voor een groot deel om een gevecht tussen beide alfamannetjes. Daarbij zijn ook heel wat andere monsters te zien, dus er zijn genoeg knokpartijtjes op monsterformaat.

Bekijk hieronder de trailer van Godzilla vs. Kong:

Bekijk ook:
Quiz: Welke Marvel films zie je hier?

7. Venom: Let There Be Carnage

Op de zevende plek in de top 10 films van 2021 staat Venom: Let There Be Carnage. De film – met Tom Hardy in de hoofdrol – kwam in oktober uit in de bioscopen en heeft net iets meer dan een half miljard dollar opgebracht. De film is niet al te enthousiast ontvangen. Op IMDb krijgt de tweede Venom film een 6.0 en op Rotten Tomatoes een 58 procent fresh score.

In de film nemen Eddie Brock en de antiheld Venom het op tegen een paar nieuwe vijanden. Dit keer vechten ze tegen Carnage en Shriek, die ook vrij veel van geweld houden. Daarbij komen ze ook seriemoordenaar Cletus Kasady tegen, en dat voorspelt weinig goeds…

Bekijk hieronder de trailer van Venom: Let There Be Carnage:

6. Detective Chinatown 3

Op de zesde plek in de top 10 films van 2021 staat een film die weinig mensen zullen kennen, want deze plaats wordt geclaimd door Detective Chinatown 3. Deze Chinese film was een populaire hit en China en bracht maar liefst 686 miljoen dollar op. Op IMDb waren ze iets minder enthousiast, want daar krijgt de film een 5.7 van de stemmers.

De titel geeft al een hint waar de film over gaat, maar in Detective Chinatown 3 moeten detectives Tang Ren en Qin Feng een grote misdaad in Tokyo oplossen.

Bekijk hieronder de trailer van Detective Chinatown 3:

5. F9: The Fast Saga

F9: The Fast Saga staat op de vijfde plek in de top 10 films van 2021. De Fast & Furious film kwam in juni uit in de bioscopen en heeft ruim 726 miljoen dollar opgebracht. De cijfers zijn echter wat slechter; met een 5.2 op IMDb en een 59 procent fresh score op Rotten Tomatoes was het publiek duidelijk minder onder de indruk.

In de volgende Fast & Furious film moeten Dom en zijn crew het opnemen tegen een internationale terrorist. Dat is niet zo maar iemand, want de terrorist blijkt niemand minder dan het verloren broertje van Dom en Mia te zijn.

Bekijk hieronder de trailer van F9: The Fast Saga:

4. No Time to Die

Dat een James Bond film in de top 10 staat is waarschijnlijk weinig verrassend te noemen. Al is de vierde plek van No Time to Die misschien toch een klein beetje teleurstellend. De film bracht namelijk 774 miljoen dollar op en valt daardoor net buiten de top 3.

Het publiek was wel enthousiast over de film. No Time to Die krijgt een 7.4 op IMDb en heeft een 84 procent fresh score op Rotten Tomatoes.

In No Time to Die heeft Bond – voor de laatste keer gespeeld door Daniel Craig – MI6 verlaten. Helaas kan hij niet lang van zijn pensioen genieten, want binnen no time wordt hij weer om hulp gevraagd om de wereld van de ondergang te redden.

Bekijk hieronder de trailer van No Time to Die:

Bekijk ook:
James Bond Quiz

3. Hi, Mom

Op de derde plek staat weer een grote onbekende voor het Nederlanse publiek, want deze plek is van de film Hi, Mom. De Chinese film bracht ongeveer 822 miljoen dollar op en heeft een 7.0 op IMDb.

In de film reist een vrouw terug in de tijd om vrienden te worden met haar moeder. Ze doet dit om haar moeder een beter leven te geven.

Bekijk hieronder de trailer van Hi, Mom:

2. The Battle at Lake Changjin

Chinese films deden het goed dit jaar, want op de tweede plek in de top 10 films van 2021 staat The Battle at Lake Changjin. De film bracht maar liefst 902 miljoen dollar op. Qua cijfers doet de film het echter wat slechter, met slechts een 5.0 op IMDb.

The Battle at Lake Changjin speelt zich 72 jaar geleden af tijdens de Koreaanse Oorlog. Onder extreme weersomstandigheden vochten twee legers een belangrijke strijd tijdens het gevecht om het Changjin meer.

Bekijk hieronder de trailer van The Battle at Lake Changjin

1. Spider-Man: No Way Home

De populairste film van 2021 is Spider-Man: No Way Home. De nieuwe Spider-Man kwam in december uit in de bioscopen, bracht ruim 1,08 miljard dollar op en pakt daarmee met gemak de eerste plek in de top 10 films van dit jaar.

Marvel heeft met Spider-Man: No Way Home misschien wel de beste film tot op het heden gemaakt, tenminste als je het aan de kijkers vraagt. No Way Home heeft op IMDb namelijk een waanzinnig hoog cijfer; een 8.9, wat een van de hoogste cijfers ooit is. Ook op Rotten Tomatoes zijn ze enthousiast, met een 94 procent fresh score.

In Spider-Man: No Way Home is de geheime identiteit van Peter Parker onthuld. Parker – gespeeld door Tom Hollland – vraagt Dr. Strange daarom om een spreuk te doen om dit ongedaan te maken. Dit gaat echter verkeerd en door de mislukte spreuk komen er allerlei vijanden uit andere universums terecht in dezelfde wereld. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar ja; zie dat maar eens op te lossen.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man: No Way Home:

Bekijk ook:
Poll: Welke superheld zou jij willen zijn?

Wat was jouw favoriete film van 2021?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.