Top 10 beste voetballers van 2021 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 beste voetballers van 2021

Wil je weten wie de beste voetballers van dit jaar zijn? Dan moet je snel verder lezen, want hieronder zetten we de top 10 beste voetballers van 2021 voor je op een rij! Ben jij het eens met deze ranking, of had deze lijst er toch echt anders uit moeten zien?

Het Franse tijdschrift France Football heeft op maandag 29 november weer de Ballon d'Or uitgereikt. Deze prestigieuze voetbalprijs wordt jaarlijks uitgedeeld aan de beste voetballer van het jaar. Op basis van de uitslag hebben deze top 10 beste voetballers van 2021 samengesteld.

Top 10 beste voetballers van 2021

Dit zijn – volgens France Football – de beste 10 voetballers van 2021:

10. Gianluigi Donnarumma

Op de tiende plaats in de top 10 beste voetballers van 2021 staat Gianluigi Donnarumma. Deze Italiaanse keeper maakte dit jaar enorm veel indruk tijdens het EK voetbal. De doelman was nauwelijks te passeren en tijdens de penalty shootouts stond hij ook zijn mannetje. In de finale werd hij pas echt de held van Italië, toen hij met het tegenhouden van een penalty de winst eigenhandig over de streep trok. Het is dus ook geen verrassing dat Donnarumma ook de award kreeg voor beste keeper van 2021.

9. Kylian Mbappé

Kylian Mbappé staat op de negende plek in de top 10 beste voetballers van 2021. Dat heeft hij vooral te denken aan zijn vele goals, want Mbappé scoorde in het seizoen 2020-2021 maar liefst 27 keer en daarmee was hij de topscorer van de Ligue 1. Ondanks al die doelpunten werd hij geen kampioen met PSG. Mbappé maakte tijdens het EK een minder goede indruk. Zo wist hij niet te scoren en was hij deels verantwoordelijk voor de uitschakeling van Frankrijk, na het missen van de beslissende penalty. Wel won Mbappé in oktober de Nations League met Frankrijk. Tijdens de finale was hij verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde sporters

8. Kevin de Bruyne

Op de achtste plaats in de top 10 beste voetballers van 2021 staat Kevin de Bruyne. De Bruyne wist dit jaar de Premier League te winnen met Manchester City. City en De Bruyne wisten daarnaast ook de finale van de Champions Leauge te halen, al verloren ze daar van Chelsea. De Belgische voetballer was ook belangrijk voor de Rode Duivels tijdens het EK voetbal. België werd uiteindelijk in de kwartfinale uitgeschakeld door Italië.

7. Mohamed Salah

Mohamed Salah staat op de zevende plek in de top 10 beste voetballers van 2021. De voetballer van Liverpool scoorde dit jaar veelvuldig en tekende op 12 september voor zijn 100ste goal in de Premier League. Salah staat daarmee op de tiende plek in de top 10 topscorers van de Premier League en dat is toch een zeer indrukwekkende prestatie.

Bekijk ook:
Cristiano Ronaldo Quiz

6. Cristiano Ronaldo

Iemand die ook niet mag ontbreken in de top 10 beste voetballers van 2021 is Cristiano Ronaldo. De Portugees is ongetwijfeld een van de beste voetballers die ooit bestaan heeft, maar moet dit jaar genoegen nemen met een zesde plek. Dit jaar won Ronaldo met Juventus de Coppa Italia. Daarnaast was hij de topscorer van het EK voetbal van dit jaar. En bij Manchester United heeft hij ook al meerdere punten binnengehaald door veel goals te scoren in belangrijke wedstrijden.

5. N'Golo Kanté

Op de vijfde plaats in de top 10 beste voetballers van 2021 staat N'Golo Kanté. De Fransman won dit jaar de Champions League met Chelsea. Daarnaast kreeg Kanté ook nog de award voor beste middenvelder van het jaar. Met Frankrijk wist Kanté tevens de Nations League te winnen.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

4. Karim Benzema

Karim Benzema staat op de vierde plek in de top 10 beste voetballers van 2021. Benzema kende dit jaar vooral succes met het Franse team. Het EK was weliswaar niet goed gegaan, maar de Nations League werd wel gewonnen. Benzema ontving hier mee de 27ste prijs in zijn carrière en er is geen enkele Franse voetballer die meer prijzen heeft gewonnen. Voor Real Madrid scoorde Benzema ook aardig wat goals in 2021. Sinds november is hij zelfs de meest scorende Fransman in het clubvoetbal.

3. Jorginho

Op de derde plek in de top 10 beste voetballers van 2021 staat Jorginho. De Italiaan kende een zeer succesvol jaar. In 2021 won hij namelijk onder meer de Champions League met Chelsea en daarnaast werd hij ook wereldkampioen met Italië. Jorginho was mede verantwoordelijk voor die grote successen en daarom werd hij ook beloond met de UEFA Men's Player of the Year Award. De Gouden Bal zat er dit jaar echter helaas net niet voor hem in.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

2. Robert Lewandowski

Veel kenners en bookmakers dachten toch echt dat Robert Lewandowski dit keer tot beste voetballer zou worden uitgeroepen, maar de Pool moet het toch doen met een tweede plek in de top 10. Met Polen was Lewandowski weliswaar niet zeer succesvol, bij Bayern München was hij echter een ware topscorer. In het vorige seizoen wist hij tijdens 40 wedstrijden maar liefst 48 keer te scoren en werd hij kampioen van Duitsland. In het nieuwe seizoen scoort hij er ook nog lekker op los. En in september brak hij zelfs een record door in 13 thuiswedstrijden op rij te scoren. Het zijn geweldige statistieken, maar volgens France Football is het net niet genoeg om de beste voetballer van 2021 te zijn.

1. Lionel Messi

Wie is dan de beste voetballer van dit jaar? Als je het Franse tijdschrift France Football moet geloven, dan is het toch niemand minder dan Lionel Messi. De Fransman ontving de zevende Gouden Bal en staat daarmee op de eerste plek in de top 10 beste voetballers van 2021. Die prijs heeft hij waarschijnlijk niet echt te danken aan zijn prestaties bij FC Barcelona en PSG, want die zijn niet super indrukwekkend te noemen. Wel won hij met Argentinië de Copa América, waarmee Messi voor het eerst een grote prijs won met zijn land. Tijdens het toernooi liet hij wel zien wat hij nog allemaal kon, want hij was betrokken bij 9 van de 12 goals en tevens topscorer. Het is ongetwijfeld een mooie prestatie en daarom kreeg Messi ook dit jaar weer een Gouden Bal.

Bekijk ook:
Lionel Messi Quiz

Wie vind jij de beste voetballer van 2021?

Volgens France Football en Ballon D'Or is dit de top 10 beste voetballers van 2021. Niet iedereen is het echter eens met dit lijstje en zeker de winst van Messi wordt door sommige mensen kritisch bekeken. Wat vind jij van deze top 10? Zijn dit de beste voetballers van dit jaar? Of had deze ranking er anders uit moeten zien?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.