Top 10 artiesten op Spotify 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 artiesten op Spotify

Wie zijn de populairste artiesten op Spotify? In deze top 10 zetten we de tien artiesten met de meeste maandelijkse luisteraars voor je op een rij! 

Top 10 artiesten op Spotify

Dit zijn de top 10 artiesten op Spotify met de meeste maandelijkse luisteraars:

10. Olivia Rodrigo

De eerste artiest in deze top 10 artiesten op Spotify is Olivia Rodrigo, een actrice en zangeres uit Amerika. Rodrigo heeft momenteel maar liefst 55 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en staat hiermee op de tiende plek in de top 10. De zangeres werd internationaal bekend met haar debuutsingle drivers license, dat momenteel meer dan 1 miljard keer is afgespeeld op het platform. Onlangs scoorde ze nog een hit met het liedje good 4 u en ook haar album Sour is momenteel erg in trek op Spotify.

9. Billie Eilish

Billie Eilish heeft de negende plek in deze top 10 te pakken. De zangeres heeft momenteel namelijk ruim 56 miljoen maandelijkse luisteraars op het platform en dat is ruim voldoende voor een plek in de top 10 artiesten op Spotify. Eilish heeft al meerdere bekende hits op haar naam staan, maar haar bekendste liedje is natuurlijk Bad Guy. Op Spotify is Bad Guy inmiddels alweer ruim 1,8 miljard keer afgespeeld. In 2020 was Billie Eilish ook erg populair op Spotify, in dat jaar was ze namelijk de meest gestreamde vrouwelijke artiest.

8. The Kid LAROI

De achtste plek in de top 10 artiesten op Spotify wordt in beslag genomen door The Kid LAROI. De zanger uit Australië heeft momenteel 58 miljoen maandelijkse luisteraars op het platform. The Kid LAROI werd internationaal bekend werd met de nummers WITHOUT YOU en Stay, en hij werkte onder meer al samen met Justin Bieber, Miley Cyrus en Juice Wrld.

Bekijk ook:
Spotify jaaroverzicht 2020: de muziektrends van dit jaar

7. J Balvin

De zevende plek in de top 10 artiesten op Spotify is in de handen van J Balvin. Deze Colombiaanse reggaetonartiest en zanger weet The Kid LAROI maar net voor te blijven met ongeveer 58,5 miljoen maandelijkse luisteraars. Zijn populairste liedje op Spotify is – met ruim 1,2 miljard streams – I Like It. In 2020 was J Balvin ook erg populair op het platform. In dat jaar was hij namelijk de op twee na meest gestreamde artiest op Spotify. Op YouTube doet de Colombiaan het trouwens ook uitstekend. Daar hebben zijn liedjes Mi Gente en Ay Vamos ook al miljarden views opgeleverd.

https://www.youtube.com/watch?v=kNPtunJP3bI

6. Ariana Grande

Ariane Grande staat op de zesde plek in de top 10 artiesten op Spotify. De Amerikaanse zangeres heeft namelijk op dit moment bijna 60 miljoen maandelijkse luisteraars op het platform. Ariane Grande heeft meerdere hits op haar naam staan, maar haar populairste nummers zijn onder meer 7 rings en thank u, next. Beide liedjes zijn al meer dan 1 miljard keer gestreamd op Spotify. Ariane Grande was daarnaast in 2020 de op twee na meest gestreamde vrouwelijke artiest op het platform.

5. Doja Cat

De vijfde plek in deze top 10 wordt geclaimd door Doja Cat. De Amerikaanse zangeres en rapper heeft deze plek in de top 10 artiesten op Spotify te danken aan haar 61 miljoen maandelijkse luisteraars. Doja Cat werd in 2018 bekend nadat haar liedje Mooo! viral ging op internet. Haar populairste liedjes op Spotify zijn Kiss Me More, Say So en Boss Bitch. Het laatste nummer vergaarde veel bekendheid en populariteit doordat het tevens de soundtrack was van de film Birds of Prey met Margot Robbie in de hoofdrol.

Bekijk ook:
Muziekquiz: Kan jij deze liedjes afmaken?

4. Dua Lipa

Dua Lipa is momenteel de nummer vier in deze top 10. De Britse-Kosovaarse zangeres is op dit moment goed voor ruim 65 miljoen maandelijkse luisteraars is daarmee de op drie na populairste artiest op Spotify. Ze is hiermee tevens de populairste vrouwelijke artiest van het platform, want de nummers een, twee en drie zijn alle drie mannen. Dua Lipa is enorm populair op Spotify en heeft ondertussen al meerdere liedjes met meer dan 1 miljard streams. Haar meest geliefde hits op Spotify zijn Don't Start Now, One Kiss, New Rules en Levitating.

3. Ed Sheeran

Nu zijn we bij de top drie populairste artiesten aangekomen bij de top 10 artiesten op Spotifty. De derde plek is op dit moment in handen van Ed Sheeran, die nu ruim 72 miljoen maandelijkse luisteraars heeft. Dat Ed Sheeran hoog in deze top 10 staat is niet zo raar als je gaat kijken naar de populariteit van zijn liedjes. Hij heeft namelijk zes singles op Spotify staan die meer dan 1 miljard keer zijn beluisterd. Het gaat dan om de liedjes Perfect, Shape of You, Photograph, Thinking out Loud, I Don't Care en Beautiful People – en laten we eerlijk zijn; die hebben we allemaal wel eens gehoord, toch?

Sheeran is dus behoorlijk populair op Spotify, maar de populariteit van zijn liedje Shape of You mag nog eens extra uitgelicht worden. Dit mooie nummer is inmiddels namelijk ongeveer 2,9 miljard keer afgespeeld op het platform. Dat is echt bizar veel en het zal je misschien daarom ook niet meer verrassen dat dit dan ook tevens het aller populairste liedje op Spotify is. Dat is toch wel een bijzondere prestatie!

2. The Weeknd

The Weeknd staat op de tweede plek in de top 10 artiesten van Spotify. De Canadese zanger heeft op Spotify ongeveer 75 miljoen maandelijkse luisteraars en kan zich daarmee de op één na populairste artiest van het platform noemen. Met zo'n hoge notering in de top 10 komt het ook niet als een verrassing meer dat ook The Weeknd meerdere hits heeft met meer dan 1 miljard streams op Spotify. Zijn populairste nummer is toch wel Blinding Lights met bijna 2.5 miljard streams. Blinding Lights was vooral afgelopen jaar populair, want in 2020 was dit het meest gestreamde liedje van het platform. Hierdoor is het nummer ook het op één na populairste liedje op Spotify, net achter Shape of You van Ed Sheeran. The Weeknd presteerde in 2020 sowieso erg goed op Spotify, want zijn album After Hours was tevens het op één na meest gestreamde album van dat jaar.

1. Justin Bieber

De aller populairste artiest op Spotify van dit moment is Justin Bieber. De Canadese zanger heeft op dit moment ruim 83 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en hij is daarmee zonder enige twijfel de nummer 1 van deze top 10 artiesten van Spotify. Het is tevens een record op Spotify, want nog nooit eerder haalde een artiest zoveel maandelijkse luisteraars op het platform. Bieber heeft vele hits op zijn naam staan, waaronder Love Yourself en I Don't Care.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.