Ophef over nieuwe muziekvideo Lil Nas X waarin hij de duivel een lapdance geeft 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Ophef over nieuwe muziekvideo Lil Nas X waarin hij de duivel een lapdance geeft

In Amerika is er opheft ontstaan over de nieuwe muziekvideo van Lil Nas X. In de video is onder meer te zien hoe de zanger een lapdance geeft aan de duivel, en dat valt niet goed bij het conservatievere en gelovige deel van de bevolking. Op social media geeft Lil Nas X antwoord op alle kritiek.

Een paar dagen geleden heeft Lil Nas X zijn nieuwste muziekvideo gepubliceerd, en die maakt de tongen behoorlijk los. Het liedje heet Montero (Call Me By Your Name) en zit vol met bijzonder beeldmateriaal.

In de muziekvideo is te zien hoe de zanger geniet van het leven in een soort Hof van Eden. Het duurt echter niet lang voordat zijn zorgeloze leventje daar wordt verstoord, want hij wordt al gauw verleid door een soort mensenslang. Dit heeft zware gevolgen en de zanger wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld in een Colosseum. Gelukkig mag hij daarna naar de Hemel. Ten minste dat lijkt zo, voordat er een grote stripperspaal verschijnt en hij afdaalt naar de Hel. Volg je het nog?

Eenmaal in de Hel aangekomen, heeft de zanger een bijzonder pikante outfit aangetrokken. Hij loopt zonder angst naar het kasteel van de duivel. In de troonzaal treft hij de rode slechterik aan. Daar doet de zanger iets wat niemand anders zou kunnen bedenken; hij geeft de duivel een lapdance. De duivel lijkt er wel van te genieten. Hij is immers zo afgeleid dat hij op het einde zijn kroon verliest aan de zanger. Klinkt best speciaal, toch?

Hieronder kan je de veelbesproken muziekvideo zien:

Op Youtube is de muziekvideo Montero behoorlijk populair. Het liedje ging op 26 maart in première, maar is inmiddels al meer dan 45 miljoen keer bekeken. Montero is daarmee momenteel trending en een van de populairste video's van dit moment. Daarnaast staat het liedje nu ook op #1 in de Amerikaanse iTunes.

Bekijk ook:
Top 10 populairste YouTube video's aller tijden

Kritiek op muziekvideo Lil Nas X

Uit de conservatieve en gelovige hoek van Amerika klinkt er veel kritiek op de nieuwe muziekvideo. Ze lijken vooral het gedeelte met de duivel te bekritiseren. Ook de timing van de release wordt niet gewaardeerd, want dit is net voor Pasen.

De rechtse nieuwszender Fox News was niet blij met de videoclip. Al vond Lil Nas X dat juist grappig:

Lil Nas X kwam ook met speciale 666 schoenen. Ook die kregen veel kritiek, maar ze zijn ondertussen wel uitverkocht. Binnen één minuut:

De gouverneur van South Dakota gaf ook haar mening over de video en de rode schoenen, maar Lil Nas X moest daar niks van hebben:

Ook dit had Lil Nas X te zeggen over de kritiek:

Lil Nas X zei wel sorry tegen God:

En andere grappen kan de zanger ook niet laten:

Een Twitteraar vroeg zich af of de zanger nog wel contact had met zijn vader, en daar had hij een gevat antwoord op:

De zanger maakt wel veel grappen over de kritiek, maar hij heeft er wel degelijk last van. Zo stelt hij in een tweet wel degelijk geraakt te worden door alle ophef.

Montero heeft ook een extended versie, die kan je hier beluisteren:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.