Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa

Reizigers die Europa bezoeken komen nooit tekort aan beroemde plekken om te verkennen. Europa heeft tal van mooie monumenten met een rijke geschiedenis en tentoonstellingen van de werken van wereldberoemde architecten. Deze 10 populaire toeristische attracties zullen gegarandeerd onvergetelijke reisherinneringen opleveren!

10. Eiffeltoren – Parijs, Frankrijk

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 13

Je kent hem vast wel, De Eiffeltoren. Hij was oorspronkelijk gebouwd als de ingang van de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren trekt jaarlijks bijna 7 miljoen bezoekers en is daarmee de meest bezochte betaalde attractie ter wereld. Wist je dat de Eiffeltoren het hoogste bouwwerk van Parijs is? De toren bestaat uit 81 verdiepingen met een adembenemend uitzicht op de lichtstad, Parijs.

9. Sagrada Família – Barcelona, Spanje

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 14

Je reisje naar Barcelona is nooit compleet zonder een bezoek aan de Sagrada Família. Door de stijger geloven mensen vaak dat deze kerk wordt opgeknapt maar in de werkelijkheid is hij in zijn 150-jarige geschiedenis nog nooit volledig voltooid geweest. Antonio Gaudi begon met het bouwen van de Sagrada Família in 1882, maar door een heleboel uitdagingen kon het gebouw nooit voltooid worden. Jammer genoeg stierf Antonio Gaudi in 1926. Hij heeft dus zijn werk nooit tot bloei zien komen. Er is wel hoop om de kerk tegen 2026 te voltooien om de honderdste verjaardag van Gaudi's dood te herdenken

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

8. Grand Canal – Venetië, Italië

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 15

Grand Canal is de belangrijkste verkeersader van Venetië. Natuurlijk zijn er verschillende waterwegen voor een iconische gondeltocht, maar Grand Canal is toch wel de indrukwekkendste. Je vaart langs huizen, eetgelegenheden en winkels. Een tip? In februari vieren ze carnaval in de stad en dan zijn de straten gevuld met feestgangers in uitgebreide kostuums en decoratieve maskers.

7. Stonehenge – Wiltshire, Engeland

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 16

Stonehenge is veel meer dan een doodgewone stapel rotsen. Het is een prehistorisch monument, gebouwd rond 3000 voor Christus, dat voor vele mensen een mysterie is en blijft. Is het nu opgericht als begraafplaats, als genezingsplek of als sterrenwacht? Het blijft onduidelijk. Dit mysterie trekt elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekers aan. Jij wil zelf toch ook getuigen zijn van dit mysterieuze monument, niet?

6. Trevifontein – Rome, Italië

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 17

De Trevifontein is één van de beroemdste fonteinen ter wereld. In de late 19de eeuw werd er geloofd dat een slokje water uit deze fontein er zou voor kunnen zorgen dat je terugkeerde naar Rome als je stierf. Vandaag de dag drinken ze het water niet meer, maar gooien ze er een muntje in, wel nog met hetzelfde geloof. Naar schatting verzamelt de Trevifontein zo'n 3000 euro per dag. Wist je dat het verwijderen van deze muntjes verboden is bij wet? Ik zou dus maar twee keer nadenken voordat je je kans waagt.

5. Buckingham Palace – Londen, Engeland

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 18

Buckingham Palace is de primaire Londense residentie van de koningin van Engeland, Elizabeth II, en het administratieve hoofdkwartier van de regerende vorst. De vlag dat boven het paleis wappert, laat je weten of de koningin aanwezig is of niet. Buckingham Palace trekt jaarlijks bijna 15 miljoen bezoekers. Ook het wisselen van de wacht is een fenomenale beleving.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

4. Sixtijnse Kapel – Vaticaanstad, Italië

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 19

Deze bekende kapel bevindt zich in het Apostolisch Paleis. Dit is de officiële residentie van de paus Franciscus. De kapel is gebouwd in de 15de eeuw. Het is een prachtig gebouw waar je natuurlijk foto's van wilt nemen, maar dit is ten strengste verboden. Het is verboden de integriteit van dit meesterwerk te behouden. Gek hé?

3. Anne Frank Huis – Amsterdam, Nederland

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 20

Een rondleiding door het Anne Frank huis is de perfecte gedenkwaardige plek om te bezoeken tijdens je reis naar Amsterdam. Dit is namelijk het huis waar Anne Frank en haar ouders zich verborgen hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit indrukwekkende museum geeft je een kijkje in het leven van Anne Frank. Je krijgt een tour door haar appartement en zelfs het bijgebouw dat verstopt is in de beroemde boekenkast.

2. Colosseum – Rome, Italië

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 21

Wie aan Rome denkt, denkt meteen aan het Colosseum. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden in Rome. Het Colosseum werd gebouwd in 70 na Christus. Dit spectaculaire gebouw werd gebouwd met oog op gladiatorenwedstrijden, maar het werd ook gebruikt voor gevecht-repetities en dierenjachten. Deze historische ruïne trekt meer dan 6 miljoen bezoekers ieder jaar.

1. Big Ben – Londen, Engeland

Top 10 populairste toeristische attracties in Europa 22

Deze Londense mijlpaal kreeg officieel de naam Clock Tower en werd later omgedoopt tot Elizabeth Tower. Wij noemen het dan weer de Big Ben. Eigenlijk is dit de bijnaam voor de Grote Klok van het slaguurwerk, maar voor ons is het ook een synoniem voor de klokkentoren zelf. Het maakt niet uit hoe je deze indrukwekkende toren nu eigenlijk noemt, je kan niet ontkennen dat de Big Ben één van de populairste attracties is in heel Europa.

5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.