blank

Liever lui dan moe? Zo word jij snel productiever

0 Shares

Ben jij zo’n iemand die een hele dag lang een serie op Netflix kan bingewatchen zonder ook maar iets anders nuttigs te doen? Dat kan natuurlijk heerlijk zijn, maar je bent natuurlijk allesbehalve productief. Met deze tips zorg je ervoor dat je tijdens jouw dag productiever wordt én je ook nog tijd overhoudt voor een aflevering van jouw favoriete serie. 

Maak gebruik van een planning

Plannen, plannen, plannen. Om productiever te worden, is dit heel belangrijk. Stel prioriteiten, wat moet die desbetreffende dag echt gedaan worden? Probeer hierbij een beetje een vaste routine te hanteren. Een paar uur hard werken, zodat je daarna nog genoeg tijd hebt voor jezelf om leuke dingen te doen. Wat wel belangrijk is bij het opstellen van een planning, is dus dat je ervoor zorgt dat je jezelf niet te veel taken oplegt.

Stel deadlines

Als je vaker productief te werk wilt gaan, is het goed om deadlines voor jezelf te stellen. Op deze manier dwing je jezelf om te werken naar deze deadline. De kans is dan groter dat jij dan hard aan het werk gaat.

Bekijk ook:
Glennis Grace is de nieuwe coach van The Voice of Holland

Neem zo nu en dan pauzes 

Als jij al moeite hebt om een lange tijd productief te blijven, is het verstandig om zo nu en dan pauzes in te lassen. Houd de pauzes echter wel beperkt, want als je een lange pauze neemt is de kans klein dat je na deze pauze nog super productief kan zijn. Neem dus mini-breaks. Haal wat koffie, ga even je benen strekken en je bent er weer klaar voor om productief aan het werk te gaan.

Zorg voor minder afleiding

Om productiever te worden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk afleiding hebt, om je volledig te kunnen focussen op jouw prioriteit. Zet dus je telefoon even op stil of zet de meldingen uit, zodat je niet constant de neiging hebt om toch even je telefoon erbij te pakken. Wanneer je dit wel doet, ben je al gauw weer 10 minuten verder.

Bekijk ook:
Top 5 grootste beroepsklassen van Nederland

Relax met mate 

Even snel een aflevering van je favoriete serie meepakken, dat wil je natuurlijk het liefst op ieder moment. Wanneer je echt productiever wilt worden is dit echter geen goed idee. Zorg er dan ook echt voor dat je al je taken van een dag kunt afvinken, voordat je echt tijd voor jezelf neemt om wat leuks te gaan doen. Wanneer je dit tussen je werkzaamheden door doet, zal je zien dat je de dag erna in de knoop komt. Relax daarom met mate. Eerst hard werken, en geef jezelf dan als beloning een aflevering van je favoriete serie wanneer dit goed uitkomt.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.