5 Leuke (en korte) kaartspellen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Leuke (en korte) kaartspellen

Tegenwoordig spelen we veel spelletjes op onze smartphone, computer of een andere console, maar er zijn gelukkig ook nog heel wat spelletjes die we op de ouderwetse manier kunnen doen. Sommige gezelschapsspellen kunnen echter heel wat tijd in beslag nemen, en daar wordt niet iedereen enthousiast van. We hebben daarom 5 tips van leuke en korte kaartspellen die je ook kan doen!

Codenames

In het kaartspel Codenames speel je met twee teams tegen elkaar en ga je opzoek naar spionnen. Beide teams proberen als eerste al hun spionnen te vinden. Op tafel liggen er meerdere kaarten waarop allemaal trefwoorden staan. Sommige van deze trefwoorden zijn tevens codenamen voor spionnen van het eigen team of voor spionnen van het team van de tegenstander. Om de beurt mag een speler – die weet welke trefwoorden gezocht worden – één woord gebruiken als aanwijzing. Als je erin slaagt om met dat ene woord meerdere spionnen te vinden, dan maak je een hele goede beurt. Wie als eerste alle spionnen vindt, heeft gewonnen. Maar pas op, er is ook een huurmoordenaar, en als je die treft verlies je meteen.

Exploding Kittens

Exploding Kittens is een leuk kaartspel voor mensen die van Russisch roulette houden, maar dan met exploding kittens. Iets minder gevaarlijk dus. Om de beurt pak je een kaart van de stapel, totdat je een van de exploding kittens pakt, dan ben je af. Maar gelukkig bevat het spel genoeg kaarten om dat te voorkomen. De speler die als laatste overblijft (en nog “leeft”) wint.

">
target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">View this post on Instagram

">
target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Contrary to popular belief, these are actually cakes.

A post shared by

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Exploding Kittens (@gameofkittens) on Jul 21, 2020 at 6:17pm PDT

Uno

De bedoeling van het kaartspel Uno is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Wanneer een speler bij zijn laatste kaart aankomt moet hij of zij hardop “UNO” roepen. Het niet melden hiervan wordt bestraft. Het kwijtraken van kaarten is echter niet altijd even makkelijk en voor dat je het weet heb je zo weer wat nieuwe kaarten te pakken. Uno is een ideale variant voor mensen die van het kaartspel pesten houden!

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

">
target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">View this post on Instagram

">
target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Food for thought: give your opponent ice cream before playing a Draw 4 to soften the blow. #NationalIceCreamDay

A post shared by

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">UNO (@uno) on Jul 19, 2020 at 11:00am PDT

Machikoro

In Machikoro ben je burgemeester en is het je doel om als eerste een grote stad te bouwen. Met dobbelstenen gooi je om de beurt om de inkomsten van jezelf en je medespelers te bepalen. Die inkomsten kan je weer in talloze projecten investeren; bouw je een graanveld, een kaasfabriek, een supermarkt of iets heel anders. Elk bouwproject heeft zo zijn eigen voordelen, waardoor je veel verschillende strategieën kan toepassen. Al kan een beetje geluk ook niet kwaad als je wilt winnen. Wie als eerste de belangrijkste gebouwen heeft neergezet, is de winnaar, maar dat krijg je niet zomaar voor elkaar! Machikoro is een leuk kaartspel voor mensen die ook van dobbelen en strategie houden.

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">View this post on Instagram

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">MACHI KORO – Je begint met alleen een een beetje geld, een bakkerij en een graanveld. Maar binnen de kortste keren heeft jouw stad(Machi Koro) een cafe, mijn, stadion… De vraag is: hoe plan jij, als burgemeester van Machi Koro, de uitbreidingen van je stad zodat je de grootste stad van de regio kunt worden? . Machi Koro is een luchtig, vlot spelletje voor 2-4 spelers en duurt een klein half uurtje. Heel snel te leren, dus zeker voor beginnende spelers een aanrader. Maar ook als #fillergame is dit spel aan te raden. . . #machikoro #bordspel #kaartspel #dobbelspel #whitegoblingames @whitegoblingames

A post shared by

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Spellenbunker – Spellen (@spellenbunker) on Jun 24, 2020 at 12:03am PDT

30 Seconds

Een van de populairste kaartspellen van de afgelopen jaren is ongetwijfeld 30 Seconds. Bij dit spel speel je in teams en krijg je om de beurt de taak om – binnen 30 seconden – 5 trefwoorden uit te leggen aan je teamgenoten. Elk geraden trefwoord is een punt waard. Het spel wordt gespeeld met een bord en dobbelstenen. Elk punt dat je scoort, brengt je een stap dichterbij de overwinning. Maar met een beetje pech kan je zomaar één of twee strafpunten krijgen door verkeerd te gooien. Je kan als alternatief een keer het bord (en de dobbelstenen) eens links laten liggen, als je het spel puur op talent wil spelen. Kies dan van te voren een aantal rondes die je gaat spelen, en op het eind wint het team met de meeste punten. Dan hoef je niet meer te verliezen omdat iemand steeds twee gooit!

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">View this post on Instagram

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Coming soon… #stael #staelutrecht #30seconds #gamenight #toernooi #tournament #prize #utrecht #utrechtcity #twijnstraat #vibecheck

A post shared by

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Stael (@stael.utrecht) on Jul 31, 2020 at 6:56am PDT

Bekijk hier de leukste bordspellen aller tijden.

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

💬 Plaats een reactie
2.5k
Trending
New
Saved

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.