10 tips tegen inbrekers 13
Saved Read later
Deel dit bericht

10 tips tegen inbrekers

We moeten er natuurlijk allemaal niet aan denken dat er iemand in je heiligdom komt terwijl je niet thuis bent, door je spullen gaat en waardevolle dingen mee neemt. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat inbrekers jouw huis overslaan. Wij hebben tien tips voor je op een rijtje gezet.

Goede sloten

10 tips tegen inbrekers 14

Dit klinkt natuurlijk als een schot voor open doel, maar goede sloten zijn heel belangrijk. Een inbreker kijkt naar de sloten en schat in hoeveel tijd hij nodig heeft om binnen te komen. Als je goede sloten hebt is de kans een stuk groter dat ze jouw huis over slaan omdat het te veel tijd zal kosten om binnen te komen.

Laat niet zien of je thuis bent

Inbrekers houden je huis goed in de gaten en zullen dus snel zien of je wel of niet thuis bent. Dit kan je een stuk lastiger voor ze maken door een bewoonde indruk te wekken. Een bewoond huis is zelden tiptop schoongemaakt en er staat meestal wel iets van rommel op tafel of koffiekopjes op het aanrecht. Let bijvoorbeeld ook op de gordijnen, als je op vakantie bent en er komt iemand om de kat eten te geven en de post van de mat te halen vraag dan ook eens of ze af en toe de gordijnen boven open en dicht willen schuiven.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

10 tips tegen inbrekers 15

Tijdschakelaars

Gebruik tijdschakelaars, maar zet ze op verschillende plekken in huis en op verschillende tijden. Als er elke dag om 22:00 dezelfde lamp aan gaat op dezelfde plek hebben inbrekers dit heel snel door.

10 tips tegen inbrekers 16

Doe altijd ramen en deuren dicht en op slot

Inbrekers kunnen zelfs al toeslaan als je even de hond aan het uitlaten bent of snel een boodschapje gaat doen. Doe dus altijd de deur op slot en zorg dat alle ramen dichtzijn voor je de deur uitgaat.

10 tips tegen inbrekers 17

Installeer een alarmsysteem

Inbrekers werken in stilte, lawaai schrikt inbrekers dus af. Zorg voor een alarmsysteem en maak duidelijk dat je deze hebt door middel van een sticker op de deur. Ze zullen dan nog wel even twee keer nadenken voor ze besluiten in jouw huis in te breken.

10 tips tegen inbrekers 18

Lage schuttingen en heggen

We snappen dat privacy belangrijk is en dus hoge schuttingen en struiken heerlijk zijn in de tuin. Dit betekent echter ook dat inbrekers makkelijk uit het zicht kunnen werken want ze zullen niet door voorbijgangers gezien worden.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

10 tips tegen inbrekers 19

Verstop geen sleutels

We kennen allemaal het beeld van de reservesleutel onder de mat of onder de bloempot. Het nadeel hiervan is uiteraard dat inbrekers dit ook weten. Hang ook geen labels met je adres aan de sleutel.

10 tips tegen inbrekers 20

Neem een hond

Uiteraard is dit niet voor iedereen haalbaar, maar inbrekers willen zo onopgemerkt mogelijk naar binnen en naar buiten. Als ze zien dat iemand een hond heeft willen ze het risico liever niet nemen dat het beest gaat blaffen als ze proberen binnen te komen.  Zelfs een ‘pas op de hond’ bordje als je geen hond hebt kan al afschrikken.

10 tips tegen inbrekers 21

Zet je vakantie niet op Social Media

Het is natuurlijk leuk om de details van je vakantie op je social mediakanalen te delen. Maar inbrekers kijken in de vakantieperiode op naambordjes, zoeken je vervolgens op social media en weten op die manier precies wanneer je weg bent. Post die leuke foto’s dus liever als je weer thuis bent.

10 tips tegen inbrekers 22

Anti-inbraakstrips

Er zijn ant-inbraakstrips te koop die je op je voor en achterdeur kan plakken.

Deze zorgen ervoor dat er geen koevoet tussen de deur geplaatst kan worden en kan dus niet op die manier je deur opengebroken worden.

10 tips tegen inbrekers 23

Uiteraard kunnen we niet garanderen dat er met deze tips niet ingebroken gaat worden in jouw huis, maar je kan het de inbrekers in ieder geval wel een stuk lastiger maken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.