wat kost een dagje efteling
©creativenature/123RF.COM
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kost een dagje Efteling?

De laatste tijd is er veel discussie rondom de Efteling. Volgens sommigen zou de Efteling moeten stoppen met kortingsacties, terwijl anderen juist vinden dat de kortingsacties het park ook toegankelijk maken voor mensen die het wat minder breed hebben. Wat kost een dagje Efteling nu precies? Is dat echt te duur, of willen mensen alles gewoon zo goedkoop mogelijk? Wij hebben er eens kritisch naar gekeken.

Entreetickets Efteling

Je kunt op verschillende manieren entreetickets voor de Efteling scoren. Via de website van de Efteling is natuurlijk de makkelijkste manier, maar je kunt ook meedoen aan spaaracties van verschillende supermarkten, of bieden op kaartjes via VakantieVeilingen. De goedkoopste manier is waarschijnlijk toch via veilingen. Op het moment van schrijven is er bijvoorbeeld een veiling voor twee kaartjes. Als je op het juiste moment weet te bieden, en een beetje geluk hebt, dan kun je twee toegangskaartjes redelijk goedkoop krijgen. Normaal gesproken kosten deze kaartjes tussen de 38 en 45 euro per stuk.

Maar dan ben je er nog niet. Voor het parkeren wordt ook geld gevraagd. Je moet dan een zogenoemde ‘uitrijkaart' kopen. Voor dit kaartje betaal je €12,50, maar je hebt dan wel heel de dag op de parkeerplaats kunnen staan.

In het park

Goed, je hebt dus de entreetickets gekocht, maar nu weet je nog steeds niet wat een dagje Efteling kost. Je kunt natuurlijk wel zelf eten en drinken meenemen, maar we weten allemaal dat we ons toch laten verleiden om een van de heerlijke dingen in het park te kopen, al is het maar een ijsje.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Er zijn veel verschillende winkels in het park waar je eten en drinken kunt halen. Van kleine kraampjes tot grote restaurants. Nu moeten we eerlijk toegeven dat de prijzen van ijsjes niet veel afwijken van bijvoorbeeld een cafetaria in de randstad. Het ‘échte' eten, dat is weer een compleet ander verhaal. Voor een patatje met een simpele frikandel ben je al gauw 5 euro kwijt. Wil je daar een menu van maken met wat drinken? Dan kost dat al gauw tussen de 7 en 8 euro.

Naast het eten en drinken zijn er ook genoeg souvenir winkeltjes. Eerlijk gezegd zijn we hier heel gauw weer van weggelopen toen we de prijs van een ballon zagen. Voor een ballon van Jokie waren we 12 euro kwijt. Ja, echt, voor een ballon. Het spreekt dan ook voor zich dat we de rest van de souvenirs niet bekeken hebben. Er zijn ook kermisspelletjes in de buurt van de grote achtbanen waar je voor moet betalen, maar deze voegen eigenlijk bijna geen waarde toe aan het bezoek aan de Efteling.

Wat kost een dagje Efteling?

Als je alles bij elkaar optelt, heb je een goed beeld van wat een dagje Efteling kost. Voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen ben je al gauw €172 euro kwijt aan entree + parkeren. Laten we zeggen dat iedereen dan nog een menu neemt om lekker van te genieten tijdens het uitje met een ijsje, en je komt al op €210,-. De kinderen uit het gezin mogen ook nog een souvenir meenemen, waardoor je al op een totaal van minimaal €250 komt. Zo kost een dagje Efteling al bijna net zo veel als drie weken boodschappen voor datzelfde gezin!

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.