Zo gaat de batterij van jouw smartphone langer mee 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo gaat de batterij van jouw smartphone langer mee

We kennen het allemaal wel, de ergernis die opkomt wanneer de batterij van je smartphone weer eens leeg is. Vooral wanneer je merkt dat de batterij van je smartphone steeds sneller leeg lijkt te gaan. Hoewel het aanschaffen van een nieuwe smartphone een goede oplossing kan zijn, kan je er ook zelf voor zorgen dat jouw smartphone batterij het wat langer volhoudt. 

Zorg voor een geschikte helderheid op je smartphone

Het is logisch dat je alles goed wilt kunnen zien op het beeldscherm van je smartphone. Echter staat je helderheid vaak veel hoger dan dat eigenlijk nodig is. Een fel beeldscherm vreet aan de batterij van je smartphone. Als jij wilt dat je smartphone batterij langer meegaat, is het dus goed om de helderheid van je smartphone in je achterhoofd te houden. Wat je kunt doen, is het lager zetten van je helderheid of het instellen van een automatische helderheid. Bijna iedere smartphone heeft zo’n functie. Met deze functie wordt de helderheid automatisch aangepast aan lichten uit de omgeving. Heel handig, en het zorgt ervoor dat jouw batterij minder snel leeg gaat.

Bekijk ook:
Deze wachtwoorden moet je nooit gebruiken

Zet GPS en bluetooth uit 

GPS en bluetooth, twee hele handige functies op je smartphone. Echter zorgen deze twee functies er wel voor dat jouw batterijpercentage heel snel omlaag gaat. Om ervoor te zorgen dat jouw batterij niet zo snel leeg gaat, is het handig om deze functies uit te zetten. Je hebt deze functies tenslotte niet constant nodig op je smartphone. En daarnaast kun je het heel snel weer aanzetten zodra je het wel nodig hebt.

Sluit achtergrondapps af

Vaak draaien er zonder dat je het merkt allerlei apps op de achtergrond van je smartphone. Elke app die je gebruikt neemt ruimte in, en dit zorgt er weer voor dat de accu van je smartphone het minder lang volhoudt. Sluit deze apps dan ook regelmatig af als je deze niet gebruikt.

Schakel de energiebesparingstand in

Veel smartphones hebben een energiebesparingstand. Wanneer je deze inschakelt op je smartphone, worden achtergrondactiviteiten op je smartphone verminderd. Is je batterijpercentage al laag, maar heb je jouw smartphone echt nog even nodig? Dan is deze functie ideaal.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Zo gaat de batterij van jouw smartphone langer mee 14

Schakel de trilfunctie en andere geluiden van je telefoon uit

De trilfunctie kan op sommige momenten natuurlijk ontzettend handig zijn, maar dat het veel energie vraagt van je smartphone, is een ding dat zeker is. Dit geldt ook voor andere pushmeldingen en notificatiegeluiden. Schakel deze functies alleen in bij apps waarbij het noodzakelijk is.

100% opladen

Het klinkt misschien gek, maar het is niet goed om je smartphone regelmatig tot 100% op te laden. Laat je smartphone dus ook niet onnodig lang aan de stekker liggen. Uiteraard wil je niet met een lege smartphone de deur uit, dus opladen tot een hoger percentage is in principe geen probleem. Er wordt aangeraden om je batterijpercentage tussen de 20 en 80% te houden, om ervoor te zorgen dat de batterij het langst meegaat.

Bekijk ook:

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.