Nieuwste Samsung Galaxy telefoons
Saved Read later
Deel dit bericht

Lancering nieuwe Samsung smartphones

Een nieuw vlaggenschip, klaar om 2020 te veroveren — de nieuwste Samsung smartphones komen eraan. De geruchten over de specs en looks worden langzaam maar zeker bevestigd. Wat mogen we waarschijnlijk verwachten van de nieuwste generatie Samsung mobiele telefoons? Wij hebben het voor je gecheckt.  

Tipje van de sluier

Waar er altijd wel hier en daar een aantal lekken zijn over specificaties, heeft Samsung het voor deze lancering wel heel makkelijk gemaakt voor nieuwsgierigen. Op de Duitse website van tech-gigant verscheen per abuis al een hoesje voor een nog niet uitgebrachte telefoon: De Samsung Galaxy s20. Daarmee werden al heel wat geruchten bevestigd, dankzij enkele snelle kijkers die screenshots vastlegden, voor het product weer offline werd gehaald.

Verschillende varianten

De opvolger van de Samsung Galaxy s10 wordt daarmee geen Galaxy S11. Samsung gaat voor twee keer zoveel: een s20, een ode aan het nieuwe decennium. De laatste geruchten lijken er ook op te wijzen dat de Samsung Galaxy s20 in twee varianten wordt uitgebracht. De instapvariant, en een Samsung Galaxy s20 Plus. Beide zullen verkrijgbaar zijn in 4G en 5G. Er wordt nog gespeculeerd over een Samsung Galaxy s20 Ultra. Op de Samsung blog SamMobile wordt gesproken over 4 verschillende geheugen-varianten, variërend van 128 GB tot maar liefst 1 TB. Via een microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden met nog eens 1 TB.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Design

De nieuwste toevoeging aan de Samsung-familie heeft een nagenoeg randloos scherm. Aan de bovenkant van de telefoon zit aan de voorkant één klein gaatje voor de selfiecamera. Op de achterzijde van de telefoon zitten drie cameralenzen. Er komen waarschijnlijk nieuwe Galaxy’s in de kleuren wit, zwart, rood en blauw. Het lijkt er op dat de Galaxy s20 langwerpiger gaat zijn dan zijn voorganger, met een beeldverhouding van 20:9.

Lancering nieuwe Samsung smartphones 13

Camera

Hoewel camera's op de voorkant steeds beter opgaan in het ontwerp van smartphones, verandert er veel in design met de komst van meerdere camera's op de achterkant. Niet voor niks: er gaan geruchten over een hoofdcamera met minimaal 100 megapixels, 5 x optische zoom, en een mogelijke Pro Video Mode, waarmee je camera-instellingen als ISO en sluitertijd handmatig kunt aanpassen. De Samsung s20 doet daarmee absoluut niet onder voor andere nieuwe smartphones op de markt wanneer het aankomt op de kwaliteit van de camera. 

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Batterij

Al deze extra’s en het extra grote beeldscherm vragen helaas ook om een extra goede batterij. Verwacht wordt een verbetering van de 3.400 mAh ten opzichte van de Galaxy s10 (4.100 mAh voor de Samsung Galaxy s20+). Dat is een flinke sprong vooruit, maar gezien de extra features is het nog maar de vraag of dat ook voldoende is. De hoop is dan ook 4.000 mAh of meer voor het instapmodel.  

Chipset

Qua processor kunnen we een Snapdragon 865-chip van Qualcomm verwachten, een flinke upgrade vergeleken met huidige modellen. 

Officiële releasedatum

Op 11 februari vindt het officiële livestreaming event van Samsung plaats, waarin alle details over de nieuwste toestellen worden gepresenteerd. Vanaf begin maart 2020 zal de nieuwste Samsung in de winkels liggen. Ga jij hem kopen?

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.