in

Wanneer gaat Disneyland Parijs weer open?

En wat voor corona maatregelen gelden er in het park?

Disneyland Parijs weer open

Wanneer gaat Disneyland Parijs weer open? Dat is de grote vraag bij Disney-liefhebbers. In eerste instantie werd gezegd dat de Disneyparken pas in 2021 weer open zouden gaan, maar Disneyland Parijs gaat 15 juli weer open. Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club-hotel en Disney Village gaan allemaal weer open.

Disneyland Parijs weer open

Het magische pretpark gaat gebruik maken van een gefaseerde opening. Hiermee hopen zij de veiligheid en gezondheid van gasten en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen. Toegang wordt niet zo makkelijk als voorheen, er zit namelijk een limiet op het aantal bezoekers dat tegelijk in het park mag zijn. Ook moeten tickets vooraf gereserveerd worden. Natuurlijk moet er ook afstand gehouden worden van andere bezoekers.

De directeur van Disneyland Parijs, Natacha Rafalski, laat weten dat zij lang hebben uitgekeken naar de opening. Helaas zullen sommige ervaringen anders zijn door de genomen veiligheidsmaatregelen, maar de magie waar Disney om draait zal nog steeds aanwezig zijn.

Bekijk ook:
Eerste trailer van Pixar film Luca

Renovatie Disneyland Parijs

Hoewel het park dus weer volledig open gaat, zijn er nog wel attracties die je niet kunt bezoeken. Disneyland Parijs is al een tijdje bezig met het renoveren van het park, waardoor een aantal attracties gesloten zijn. Welke attracties precies gesloten zijn tijdens jouw bezoek kun je terugvinden op de website.

Corona maatregelen

Natuurlijk kan Disneyland Parijs niet open zonder de nodige maatregelen. Het park zal dagelijks en gericht gereinigd worden. Bepaalde gebieden worden hierbij gedesinfecteerd. De WC’s, keukens en overige faciliteiten ondergaan een grondige reinigingsprocedure na het sluiten van het park. Buitenlocaties, inclusief wandelpaden en opstelplaatsen van wachtrijen, worden regelmatig gereinigd en gespoeld. Disneyland Parijs zal ook snel ingrijpen in het geval van gemors, afval of andere situaties. Handreinigers en faciliteiten om handen te wassen zullen ook zichtbaar aanwezig zijn. Alle gasten vanaf 11 jaar oud moeten een mondkapje dragen, net zoals de Cast Members en alle externe operators.

Bekijk ook:
Gratis Disney+ kijken voor een half jaar? Meld je nu aan!

Uiteraard worden de Cast Members ook ingelicht over ziektepreventie door gezondheidsinstanties. Zij moeten dan dan ook thuisblijven bij ziekte en een masker dragen. Ook moeten zij regelmatig hun handen wassen. Nauw contact met mensen die ziek zijn is niet toegestaan. Helaas wordt er wel een beetje magie weggenomen door de maatregelen, de Cast Members mogen namelijk geen handen schudden, knuffelen of zoenen als begroeting.

Sommige ervaringen, shows of evenementen zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn, of aangepast worden bij de heropening. Dit is allemaal afhankelijk van de Franse gezondheidsmaatregelen en aanbevelingen tegen die tijd. Het gaat dan onder andere om Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations.

Om te weten welke attracties en shows allemaal zullen draaien tijdens jouw bezoek kun je de officiële website bezoeken voor meer informatie.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Welke smartwatch past het best bij mij?

      Zo gaat de batterij van jouw smartphone langer mee