Zien: Japans dorpje gebruikt monster wolf robot om beren af te schrikken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zien: Japans dorpje gebruikt monster wolf robot om beren af te schrikken

Een dorpje in Japan heeft wel een hele bijzondere manier gevonden om beren weg te jagen! Ze gebruiken daarvoor een monster wolf robot. Dat lijkt een beetje op een plot van een spannende film.. 

In het Japanse dorpje Takikawa – wat zich bevindt op het noordelijke eiland Hokkaido – staan sinds kort robots van monster wolven. De robots lijken een beetje op een kermisattractie, maar ze staan er niet voor de sier. De robots moeten namelijk beren – en andere ongenodigde gasten – wegjagen. En dat is daar hard nodig!

Zien: Japans dorpje gebruikt monster wolf robot om beren af te schrikken 15Overlast door beren in Japan

In sommige delen van Japan hebben ze namelijk steeds meer overlast van beren. In vijf jaar tijd neemt het aantal meldingen namelijk gestaag toe. En in 2020 is er zelfs sprake van een piek. Dit jaar zijn er in Japan al meer dan 100 mensen aangevallen door een beer. Die aanvallen liepen meestal goed af, maar er zijn helaas ook al meerdere fatale incidenten te betreuren geweest.

De toenemende overlast van beren is niet moeilijk te verklaren. Doordat het leefgebied van de beren in Japan steeds kleiner wordt – door de verstedelijking en de ontbossing – zoeken de dieren steeds meer de grenzen van het bos op. Zo komen ze steeds dichter bij de bewoonde wereld, en daardoor komen ze ook steeds vaker in contact met de mensen. En dat loopt dus niet altijd goed af.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Zien: Japans dorpje gebruikt monster wolf robot om beren af te schrikken 16Oplossing voor het probleem: monster wolf robots

Voor de Japanse overheid was het daarom hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ze kwamen op het idee om met behulp van monster wolf robots het aantal aanvallen door beren terug te dringen. Deze enge robots moeten beren afschrikken, zodat ze van de bewoonde wereld wegblijven.

De monster wolf robots schrikken de beren af met behulp van verschillende technieken. Ze hoeven het dus niet alleen te hebben van hun enge uiterlijk. De robots zijn namelijk uitgerust met sensoren die beren en andere dieren kunnen detecteren. Zodra een beer – of ander groot dier – is gespot, komt de monster wolf robot in actie. De robot gaat vervolgens bewegen, licht geven en veel lawaai maken, om zo het dier af te schrikken. De robot beschikt hiervoor uit een uitgebreide trukendoos, want deze kan maar liefst 60 verschillende geluiden maken. Daar wen je als beer niet snel aan!

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

De nieuwe aanpak lijkt tot nu toe goed te werken. Er zijn al tientallen monster wolf robots verkocht. En sinds de installatie van de moderne vogelverschrikkers voor beren zijn er naar verluid geen nieuwe aanvallen meer voorgekomen. De nieuwe robots hoeven overigens niet lang aan de slag. De beren gaan binnenkort weer met winterslaap.

In Nederland kunnen we misschien ook nog iets leren van de Japanse vindingrijkheid. Sinds kort leven er weer wolven in ons land, en die kunnen ook voor aardig wat overlast zorgen. Wellicht kunnen we die weghouden door middel van monster beer robots? Het is maar een suggestie.

Meer over robots

Wil je meer lezen over robots? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.