in

Wist jij dat overstappen vaak goedkoper is bij een mobiel abonnement?

Hou jij ook van die lifehacks die het leven net even wat goedkoper maken? Dan hebben wij een leuke voor je: verander van provider! Vaak is je huidige abonnement duurder dan een nieuw abonnement, waardoor je dus meer betaalt dan nodig is. Door de providers te vergelijken kun je erachter komen wat nu precies de goedkoopste uitkomst is.

Sim only abonnement

Een sim only abonnement wordt gebruikt wanneer je al een telefoon hebt, maar wel een abonnement wilt hebben. Dit zijn meestal de goedkoopste abonnementen omdat je dus niets betaalt voor de telefoon, die heb je namelijk al. Wanneer we deze sim only vergelijken per provider, dan zien we dat de prijzen heel erg uiteenlopen. Waar de ene provider maar liefst 20 euro durft te vragen, vraagt de ander er maar 7 euro voor. En dat terwijl ze allebei dezelfde diensten bieden, maar gewoon een ander bedrijf zijn! Het is af en toe echt gewoon schandalig onbeleefd.

Telefoon abonnement

Bij de telefoon abonnementen wordt het een ander verhaal. Je betaalt hierbij niet alleen voor de sim, maar ook voor de telefoon. De prijs van de telefoon zit inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Let wel op, tegenwoordig kan hier een BKR registratie aan vastzitten. Het spreekt voor zich dat je een goedkoper bedrag betaalt voor een goedkopere telefoon, maar ook hierin zit weer verschil per provider. Een telefoon abonnement vergelijken is dus het makkelijkste. Voor de meeste mensen is het goedkoper op een telefoon abonnement af te sluiten, omdat je de telefoon als het ware in termijnen afbetaald.

Lees ook:
Zo gaat de batterij van jouw smartphone langer mee

Nieuw abonnement afsluiten

Ik hoor je al denken, waarom zou ik een nieuw abonnement afsluiten als ik tevreden ben met mijn huidige abonnement? Het zit dus zo. De meest abonnementen die afgesloten worden veranderen niet meer van prijs. Als ze al van prijs veranderen dan is het meestal duurder. Wanneer je ervoor kiest om een nieuw abonnement af te sluiten bij een andere provider, dan ben je meestal goedkoper uit. Niet alleen omdat er steeds nieuwere, goedkopere varianten bijkomen, maar ook omdat je als nieuwe klant vaak korting krijgt. Alleen maar voordelen dus!

Goedkoopste uitweg

Wanneer je al een telefoon hebt, en deze in goede staat is, dan is het het goedkoopst om sim only abonnementen te vergelijken. Je hebt al een telefoon die het nog prima doet, dus waarom zou je dan bijbetalen voor een nieuwe telefoon? Het geld wat je dan bespaart kun je altijd nog opzij leggen en op een later moment alsnog een mobiel kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Katteneiland

Van katteneiland tot slangeneiland, deze eilanden zitten vol dieren!

Vijf ideeën om jouw huis op te knappen