in

Vijf ideeën om jouw huis op te knappen

Een likje verf doet wonderen. Dat geldt voor elke woning. Maar je kunt veel meer doen. Je woning opknappen hoeft niet altijd grote verbouwingen met zich mee te brengen. Wat dacht je van het leggen van een nieuwe vloer? Zo kunnen eiken vloeren een ruimte al helemaal opfrissen. Wil je meer maar weet je niet zo goed wat je kunt doen? Hier vind je vijf ideeën waarmee je aan de slag kunt.

1.  Denk ‘smart’

Hou het simpel, je hoeft niet je hele woning in één keer te doen. Pak één kamer per keer aan. Heb je wilde plannen, bedenk dat je een kamer van bovenaf moet aanpakken. Van het plafond via de muren en raampartijen door naar de vloer.

2.  Voorbereiding is het halve werk

Naast een thema, zijn kleuren en materialen heel belangrijk als het gaat om het opknappen van je woning. Weet je niet zeker welke stijl of richting je wilt kiezen? Bereid je voor en start je project met een moodboard. Beslis achteraf wat je het meest charmeert en welke voorwerpen, kleuren en materialen je als basis wilt gebruiken.

3.  Plaats een nieuwe vloer

Een van de beste manier om een ruimte volledig te transformeren is het leggen van een nieuwe vloer.  Het is een snelle en makkelijke manier om je huis te verfraaien, ook al is het niet altijd makkelijk om de juiste vloer te vinden. Wat vaak een prachtige uitstraling geeft zijn houten vloeren . Houten vloeren zijn erg duurzaam en zeker een goede investering voor de toekomst. Een prachtige eiken vloer gaat bijvoorbeeld lang mee, zelfs bij intensief gebruik, en zal weinig slijtage vertonen. Daarnaast is een houten vloer tijdloos. Ze kan prachtig staan in een klassiek interieur, maar misstaat ook zeker niet in moderne en strakke inrichting. Als deze vloer eenmaal is gelegd, kun je de ruimtes eindeloos combineren met meubels, verlichting of accessoires.

Lees ook:
Wat is duurzaam beddengoed?

4. Voeg een likje verf toe

Zoals al eerder gezegd, een beetje verf verricht wonderen. Je leefruimte fleurt helemaal op met een nieuwe witte of gekleurde laag op de muren. Kies de look & feel die je wilt overbrengen en geef je woning een persoonlijke touch.

5. Kies de juiste verlichting

Verlichting is cruciaal om de juiste sfeer te creëren. Zorg voor meerdere lichtbronnen die in elkaar overvloeien. Gebruik ook een dimmer. Hiermee kun je niet alleen de intensiteit naar wens aanpassen, maar bespaar je ook energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist jij dat overstappen vaak goedkoper is bij een mobiel abonnement?

Deze grappige opblaasbare e-bike neem je overal mee naartoe