Tips voor het bedenken van een krachtige domeinnaam

0 Shares

Bij de start van een nieuwe website is het bedenken van een krachtige domeinnaam een van de eerste en belangrijkste stappen. Een goede domeinnaam is namelijk essentieel voor een succesvolle website, maar hoe kies je deze? Lees snel verder als je nog een naam voor een nieuwe website moet verzinnen, want in dit artikel delen we nuttige tips waarmee je een krachtige domeinnaam kan bedenken!

Tip 1: Een krachtige domeinnaam geeft een goede afspiegeling van de website

Als eerste tip is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de domeinnaam een goede afspiegeling geeft van de inhoud van de website. Als je bijvoorbeeld een website maakt voor een bedrijf of merk, dan kan je deze naam gebruiken als domeinnaam. Al kan je er ook voor kiezen om de domeinnaam te baseren op de producten of diensten die je wilt aanbieden op de website.

Domeinnaam

Tip 2: Een krachtige domeinnaam is niet te lang

Het is ook belangrijk om te weten dat een krachtige domeinnaam niet al te lang mag zijn. Korte domeinnamen zijn namelijk wat makkelijker te onthouden en zien er vaak net wat professioneler uit.

Krachtige domeinnaam

Tip 3: Een krachtige domeinnaam heeft de juiste extensie

Een krachtige domeinnaam heeft ook de juiste extensie, dit is waarmee de websitenaam eindigt na de punt. Als je een Nederlandse website maakt met Nederlanders als doelgroep, dan kan je waarschijnlijk het beste kiezen voor de “.nl” extensie. Voor België kies je dan weer voor een “.be” extensie. Als alternatief kan je goed kiezen voor een “.com” extensie, deze wordt vaak gebruikt voor websites met een commerciële insteek.

Extensie domeinnaam

Tip 4: Een krachtige domeinnaam is uniek

Het is ook wel zo belangrijk dat je kiest voor een unieke domeinnaam, anders kan dat wel eens problemen opleveren. Het is ten eerste al niet mogelijk om een domeinnaam te laten registreren die al bestaat. En ten tweede is het ook niet de bedoeling dat je voor een merknaam kiest die door een ander bedrijf al juridisch is beschermd. Gelukkig kan je online simpel checken of jouw verzonnen naam al is gekozen, dus controleer dit zeker even als je een goede naam hebt bedacht!

website naam

Tip 5: Een krachtige domeinnaam ziet er eenvoudig uit

Een krachtige domeinnaam ziet er daarnaast niet raar uit. Het is belangrijk dat je domeinnaam makkelijk te schrijven en te onthouden is, en dat kan vaak niet als deze nogal raar of moeilijk oogt. Probeer dus moeilijke woorden en lastig te onthouden namen te vermijden. Daarnaast kan je ook geen streepjes, hoofdletters of spaties gebruiken bij een domeinnaam.

Website maken

Tip 6: Een krachtige domeinnaam ziet er veilig uit

Het is als laatste ook erg belangrijk dat je website en domeinnaam er veilig uitzien. Je kan je website eenvoudig een betrouwbare uitstraling geven door deze te beveiligen met een SSL certificaat. Dit versleutelt de verbinding tussen de website en de server, zodat de gegevens van de bezoeker beschermd en veilig worden verzonden. Met een SSL certificaat krijg je een slotje voor de domeinnaam en zonder dit zullen veel bezoekers de website waarschijnlijk niet vertrouwen.

SSL certificaat

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.