Top 10 leuke kerstfilms 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 leuke kerstfilms

Het is weer kerstmis en dan is het wel zo leuk om een kerstfilm te kijken. Er zijn super veel verschillende kerstfilms te vinden, maar wat zijn nou de leukste films om met kerst te kijken? In deze top 10 kerstfilms zetten we onze favorieten kerstfilms voor je op een rij! Wat is jouw favoriete kerstfilm?

10. Love Actually

De eerste film die we aanraden in deze top 10 kerstfilms is Love Actually. Deze kerstfilm mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 en dit is de perfecte keuze voor iedereen die deze december in de mood is voor een romantisch kerstavondje.

In Love Actually volgen de relaties van acht verschillende koppeltjes in de dagen voor kerstmis. Dat levert vermakelijke taferelen op en met een sterrencast bestaande uit onder meer Hugh Grant, Liam Neeson, Collin Firth, Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy en Rowin Atkinson weet je zeker dat het bij het acteren ook wel goed zit.

Bekijk hieronder de trailer van Love Actually:

9. Elf

De volgende film van deze top 10 kerstfilms is Elf. In deze grappige kerstfilm is Will Ferrell te zien als Buddy, een mens die opgevoed is als elf op de noordpool. Buddy verlaat eindelijk zijn vertrouwde thuis en reist naar New York om zijn vader te zoeken. Die weet niets van Buddy's bestaan af, maar dit is precies het juiste moment om daar verandering in te brengen!

Bekijk hieronder de trailer van Elf:

8. Gremlins

Een andere film die we zeker willen aanraden in deze top 10 kerstfilms is Gremlins. In deze horror/komediefilm krijgt Billy een bijzonder kerstcadeau van zijn vader. Hij heeft namelijk een mogwai voor hem gekocht. Dat lijkt een schattig wezentje te zijn, maar in deze film zie je maar weer dat een eerste indruk ook niet alles zegt.

Bekijk hieronder de trailer van Gremlins:

Bekijk ook:
Hot or Not: Wat vind je van deze kerstbomen?

7. Bad Santa

De volgende aanrader van deze top 10 kerstfilms is Bad Santa. Bij de kerstman denken we altijd aan een jolige en vriendelijke oude man, maar in Bad Santa gaat die beschrijving niet op. In de film speel Billy Bob Thornton namelijk een depressieve en alcoholische kerstman-acteur die samen met zijn partner winkels beroofd tijdens kerstmis. Dat is niet bepaald de cocktail voor een leuke kerst, maar als het duo een nieuwe vriendschap met een jonge knul sluit kan dat zomaar eens veranderen.

Bekijk hieronder de trailer van Bad Santa:

6. Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas

Een kerstfilm die zeker ook niet mag ontbreken in deze top 10 kerstfilms is Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas. In deze bekende kerstfilm is Jim Carrey te zien als de Grinch. Dit groene wezen heeft een enorme pesthekel aan kerst en dit keer heeft hij voor kerstmis maar één doel; het feestje verpesten voor alle inwoners van Whoville. Als alternatief kan je ook de animatiefilm The Grinch kijken!

Bekijk hieronder de trailer van Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas:

5. The Nightmare Before Christmas

Een andere kerstklassieker van deze top 10 kerstfilms is The Nightmare Before Christmas. In deze toffe animatiefilm ontdekt Jack Skellington – de koning van Halloween Town – het tot op het heden onbekende Christmas Town. Jack laat zich inspireren door de kersttaferelen van zijn nieuwe ontdekking en daarom wil hij kerstmis ook naar Halloween Town brengen. Allemaal goede bedoelingen, maar niet iedereen is daar echt blij mee.

Bekijk hieronder de trailer van The Nightmare Before Christmas:

4. Klaus

Er is nog een animatiefilm die je zeker met kerst kan kijken, want ook Klaus is een mooie toevoeging aan deze top 10 kerstfilms. In de film zien we hoe een egoïstische postbezorger en een eenzame speelgoedmaker een bijzondere vriendschap sluiten. Die vriendschap brengt niet alleen het duo veel goeds, want samen zijn ze daarna ook verantwoordelijk voor het geluk van een donker en koud stadje.

Bekijk hieronder de trailer van Klaus:

Bekijk ook:
Smaaktest: Kan jij kiezen tussen deze heerlijke kerstgerechten?

3. A Christmas Carol

Een top 10 kerstfilms zonder Ebenezer Scrooge erin is ook ondenkbaar, dus daarom raden we ook zeker een van de vele films met dit bijzondere karakter aan. Onze voorkeur gaat uit naar A Christmas Carol uit 2009 met wederom Jim Carrey in de hoofdrol.

A Christmas Carol is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens. In de film wordt de gierige en nare man Scrooge bezocht door drie geesten. Zij willen hem tot inkeer brengen en met een beetje kerstmagie kan zelfs deze eikel nog zijn leven verbeteren.

Bekijk hieronder de trailer van A Christmas Carol:

2. Die Hard

Een andere filmtip van deze top 10 kerstfilms is Die Hard. Deze actiefilm met Bruce Willis is misschien geen typische kerstfilm, maar dit is daarom de perfecte aanrader voor de mensen die graag wat spannends kijken met de feestdagen. Vooral de eerste twee Die Hards zijn echte klassiekers, dus daar kan je een filmavondje tijdens kerst prima mee vullen!

In de eerste Die Hard film gaat John McClane naar een kerstfeestje van het bedrijf waar zijn vrouw werkt. Die party wordt echter abrupt verstoort door terroristen, maar gelukkig is John er nog om de bad guys te stoppen. Yippee Ki Yay!

Bekijk hieronder de trailer van Die Hard:

1. Favoriete kerstfilm: Home Alone

De kerstfilm die echt niet mag ontbreken – en daarom ook op de eerste plek in deze top 10 kerstfilms staat – is natuurlijk Home Alone. Deze superleuke komedie met Macaulay Culkin in de hoofdrol heeft een speciaal plaatsje in het kersthart van de meeste mensen en daarom is het niet zo gek dat deze kerstfilm elk jaar weer op televisie verschijnt.

In de eerste Home Alone film wordt Kevin McCallister per ongeluk alleen thuis achtergelaten, terwijl zijn familie op vakantie gaat. Dat is achteraf maar goed ook, want twee snode inbrekers hebben het voorzien hun spulletjes. Gelukkig is Kevin nog thuis om de inbraak te verhinderen en dat doet hij met veel creatieve en ingenieuze plannetjes.

Bekijk hieronder de trailer van Home Alone:

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.