Dit zijn dé nieuwe emoji van 2020 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn dé nieuwe emoji van 2020

Het is zover! De nieuwe emoji van 2020 zijn aangekondigd! En ja, wij waren net zo benieuwd als jij. Daarom gingen wij alvast op zoek naar de nieuwe emoji. Wat kunnen we later dit jaar verwachten aan nieuwe poppetjes voor onze WhatsApp gesprekken?

Unicode

Unicode is het bedrijf dat de emoji's bepaalt. Het bedrijf is hierin al ontzettend lang gespecialiseerd en deed, voordat de emoji's bestonden, flinke zaken in het toevoegen van speciale tekens voor computers. Vandaag de dag gebruiken we met z'n allen die tekens een stuk minder, maar heeft Unicode het beheer van de emoji op zich genomen. En jij, als persoon, kan zelfs jouw ideeën voor nieuwe emoji insturen naar het bedrijf. We hebben de te verwachten nieuwe emoji even voor je op een rijtje gezet.

Uitdrukkingen, personen & lichaamshoudingen

In deze categorieën verandert weinig. Er worden maar een aantal zaken toegevoegd. Zo worden onder andere een lachend gezichtje met een traan en het sarcastische handgebaar toegevoegd aan de line-up. Ook voor het anatomische hart en de longen is plaats gemaakt en er komen afbeeldingen voor het voeden van kinderen.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Dieren & Natuur

Op het vlak van dieren en natuur wordt ook het een en ander toegevoegd. Zo komt er eindelijk maar toch een zwarte kat in de emoji-lijst en is er ook plaats voor onder andere de ijsbeer, de mammoet en de dodo. Daarnaast worden er ook kakkerlakken en vliegen toegevoegd.

Voedsel en drinken

Op het gebied van voedsel en drinken worden ook een aantal emoji bijgevoegd. Zo kun je onder andere binnenkort ook pitabroodjes en olijven versturen. Ook komt er een soort milkshake en een theepot bij.

Reizen en plaatsen

Op het gebied van reizen en plaatsen verandert er ook het een en ander. Zo komt er onder andere een hut in het nieuwe emojioverzicht en kun je ook kiezen voor rolschaatsen en pick-up trucks.

Activiteiten

Ook op het gebied van activiteiten wordt de emojicatalogus van Unicode uitgebreid. Binnenkort zullen onder andere een toverstok en een piñata deel uitmaken van de lijst.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Objecten

Objecten is natuurlijk een heel erg ruim begrip. En daarom verandert er natuurlijk ook ontzettend veel in deze categorie. Als het gaat om kleding dan mogen we de teenslipper en de militaire helm verwelkomen. Op het gebied van muziekinstrumenten gaat het om de accordeon en de conga. Ook wordt er een munt toegevoegd. Daarnaast worden er een aantal gereedschappen in de nieuwe lijst met emoji gemaakt, en komt er ook een grafsteen.

Symbolen en vlaggen

Maar ook op het gebied van symbolen en vlaggen komen er twee nieuwe plaatjes bij. En beide zijn eigenlijk gericht op de transgender community. Het transgender symbool wordt toegevoegd en ook de blauw-rood-wit-rood-blauwe transgender vlag wordt toegevoegd.

Wil je de hele lijst met nieuwe emoji zien en wil je alvast een beetje kijken hoe ze er waarschijnlijk uit komen te zien? Klik dan hier om naar de desbetreffende pagina op de website van Unicode toe te gaan.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.