Hoe overleef jij de hittegolf? 14
lightfieldstudios© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe overleef jij de hittegolf?

Had jij het ook zo bloedje heet de afgelopen dagen? De zomers beginnen steeds warmer te worden en hittegolven beginnen normaal te worden. Het is dan alleen maar vanzelfsprekend dat je op zoek gaat naar verkoeling. Misschien neem je wel een duik in het zwembad of ga je even boven de vriezer hangen, maar wat nu als je naar bed wilt en jouw kamer nog steeds een sauna is?

Verkoeling tijdens hittegolf

Een airco kan jouw beste vriend zijn tijdens de hittegolf. Heb je wel eens gehoord van Kamphuis Koeltechniek? Room2Cool is hier een onderdeel van. Kamphuis Koeltechniek heeft al meer dan 50 jaar ervaring en expertise, en zij weten dus waar ze mee bezig zijn. Voor een comfortabel klimaat in huis wil je dan ook zeker een airco bij hun aanschaffen. Zij zijn altijd op zoek naar innovaties en nieuwe producten waardoor je altijd het nieuwste van het nieuwste in huis kunt halen. De airco's worden direct uit de (ruime) voorraad geleverd waardoor je niet lang hoeft te wachten op jouw bestelling. Wel zo fijn als er morgen 30 graden opgegeven wordt.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Hoe overleef jij de hittegolf? 17

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco is compleet anders dan een fan of waaier, en levert dan ook een veel beter resultaat. Ik heb er zelf een in de slaapkamer aangezien ik een plat dak heb en het dan met de zon een sauna wordt. Het is echt een van de beste aankopen die ik ooit gedaan heb als ik heel eerlijk ben.

De warme lucht wordt naar binnen gezogen en wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Door de koelvloeistof wordt alle warmte uit de lucht onttrekt waarna er weer koude lucht de kamer in wordt geblazen. Een fan of waaier circuleert alleen de lucht die hij binnen krijgt. Met een fan of waaier circuleer je dus warme lucht in een warme kamer. De temperatuur in de kamer gaat zichtbaar omlaag met een mobiele airco.

Hoe overleef jij de hittegolf? 18

Andere producten voor de temperatuur in huis

Natuurlijk is het heerlijk wanneer je ‘s nachts lekker de airco kunt aanzetten, maar in de winter is dat niet nodig. Toch heb je het gevoel dat er iets moet veranderen, je slaapt namelijk niet helemaal lekker en je bent er zeker van dat het niet aan het bed ligt. Dan kun je gaan kijken voor een extra verwarming. Je kunt ook kijken voor luchtbevochtigers of juist luchtontvochtigers. Luchtreinigers zijn ook altijd nog een optie.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

De lente is vaak een seizoen waarin je niet goed weet wat je nu precies moet doen om het lekker te hebben. Een airco is te koud, maar het raam open heeft te weinig effect. Dan kun je eens gaan denken aan een ventilator. De lucht wordt hiermee wel de kamer doorgeblazen, maar het is niet gelijk zo verkoelend als een airco. Een perfecte middenweg. Voor elk seizoen is er wel wat beschikbaar. Weet je even niet zo goed wat je nu het beste kunt halen? Of heb je vragen over een product? Neem dan contact op met de klantenservice van de website, zij reageren gewoonlijk nog op dezelfde dag.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.