Komt er een nieuwe run op de Bitcoin? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Komt er een nieuwe run op de Bitcoin?

Cryptocurrency zijn de laatste tijd erg in trek. Met name Bitcoin (BTC) lijkt hierom weer steeds interessanter te worden. Binnen de ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency vallen een aantal zaken op. Hieronder de details.

De huidige relatie tussen goud, zilver en crypto

Goud en zilver zijn edelmetalen die bij economische crises vaak fungeren als veilige havens. Na een flinke klap opgevangen te hebben bij de opkomst van het coronavirus, lijken de edelmetalen zich echter goed te herstellen. Hetzelfde geldt nu eigenlijk voor Bitcoin. BTC brak op nagenoeg hetzelfde moment als zilver uit. De gelijkenissen tussen goud, zilver en crypto als BTC zijn tegenwoordig groot. Wie bijvoorbeeld een grafiek van zilver naast die van BTC zet, komt er al gauw achter dat de koersen soortgelijke bewegingen vertonen.

Ontwikkelingen omtrent de Dollar

Het is momenteel een vaststaand feit dat de Dollar op sterkte inlevert. Ten opzichte van andere valuta wordt de Dollar immers steeds zwakker. Een index die de sterkte van de Dollar ten opzichte van andere (vreemde) valuta goed weerspiegelt is de U.S. Dollar Index (DXY). Hier geldt, hoe sterker de Dollar, hoe hoger de koers. Opmerkelijk is niet alleen dat de DXY relatief laag staat, maar ook dat de Index op een cruciaal punt staat. De DXY beweegt zich namelijk al sinds de laatste fase van de kredietcrisis in een stijgend kanaal. Deze inmiddels tien jaar durende trend staat echter op het punt van knappen. Ook al is volle zekerheid hieromtrent lastig te verschaffen, wanneer de trend op een negatieve manier wordt verbroken staat dit bijna per definitie garant voor een run op de BTC. Immers, wanneer de trend van de DXY negatief verbroken wordt, verliest de Dollar vertrouwen. Hier komt wederom terug dat de belegger zoekt naar veilige havens.

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

Het gebruik van crypto bots

Nu handelen in cryptocurrency niet meer alleen voor ‘geeks' is en de markt erg fluctueert, wint de crypto bot in populariteit. Een crypto bot is als het ware een stukje software dat het mogelijk maakt om het handelen in crypto te automatiseren. De bot handelt volgens een door de gebruiker ingevoerde handelsstrategie.

Op het eerste gezicht lijkt zo een crypto bot misschien wat zinloos, maar dit is in de praktijk niet het geval. Ten eerste heeft de crypto bot altijd tijd. Het is voor een mens onmogelijk om 24/7 de markt in de gaten te houden. Voor een crypto bot is dit wel realistisch. Daarnaast is een bot vele malen sneller dan een mens, gezien ze binnen enkele milliseconden de laatste marktgegevens verwerken en daar direct op anticiperen. Het grootste voordeel van een dergelijke bot zit hem misschien wel in de emotieloosheid.

Onder beleggers is het algemeen bekend dat emotie een slechte raadgever is. Handelen op emotie is op de markt meestal onjuist. Een bot weet op basis van rationeel ingevoerde gegevens winsten te maximaliseren en verliezen te minimaliseren. Helemaal in de huidige tijd waarin de markt erg snel kan bewegen, komt de charme van een dergelijke bot goed naar voren. Bij het handelen in Bitcoins kan dit uitkomst bieden. Voortaan hoef je dus niet meer bang te zijn dat de Bitcoin grote bewegingen maakt wanneer je net even niet kijkt.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Meer info: https://coinlib.io/trading-software/bitcoin-profit

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.