in

AngryAngry

Serieverkrachter slaat opnieuw toe na vervroegde vrijlating – meisje (15) verkracht, gewurgd en verbrand

De man was in 2005 veroordeeld tot 18 jaar cel maar kwam in 2016 alweer vrij

meisje verkracht nantes frankrijk

In Nantes, Frankrijk, is het flink fout gegaan. Een meisje van 15 ging ’s middags even een pakketje ophalen bij het postkantoor op verzoek van haar moeder. Op straat werd zij aangesproken door een man die vroeg of zij kon helpen een doos naar zijn huis te dragen. Hij nam haar mee naar een afgelegen en verlaten appartement om haar daar vervolgens te verkrachten, wurgen en de boel in brand te steken. De man was vervroegd vrijgelaten na een veroordeling van 18 jaar.

Meisje verkracht in Nantes Frankrijk

De moeder van het meisje sloeg alarm nadat zij na een uur nog steeds niet thuis was. Kort na haar melding moest de brandweer uitrukken vanwege een woningbrand. Eenmaal aangekomen bij de woningbrand werd daar het lichaam van het vermiste meisje gevonden. Ze was verkracht en gewurgd.

Onderzoek door de politie heeft DNA-sporen opgeleverd  die naar de dader leidde. Dit was een 45-jarige getrouwde man. Bij het eerste verhoor heeft de man gelijk een bekentenis afgelegd en tot in de details uitgelegd wat er gebeurd is.

Bekijk ook:
Betaald worden om te slapen

Vervroegd vrijgelaten

In 2005 bleek deze man al veroordeeld te zijn tot 18 jaar cel wegens 9 verkrachtingen, 3 pogingen tot verkrachting en één geval van seksueel geweld. Hij gebruikte daarbij steeds dezelfde tactiek. De dader selecteerde vooraf een leegstaand gebouw, koos op straat een slachtoffer en lokte haar vervolgens mee naar het leegstaand gebouw. Dit is ook wat er gebeurd is bij het 15-jarige meisje in Nantes. Hierna heeft hij de brand gesticht om zijn sporen uit te wissen.

Hoewel hij in 2005 veroordeeld was tot 18 jaar, is de dader in 2016 vervroegd vrijgelaten na 11 jaar. Voorwaarde was dat hij in therapie zou gaan, werk zocht en de slachtoffers een schadevergoeding zou betalen. Hij hield zich netjes aan alle verplichtingen en bezocht om de twee maanden een psychotherapeut. “Er was geen enkele reden om te vermoeden dat hij in herhaling zou vallen”, aldus Justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.