Is een MacBook geschikt voor werken in een hectische stad? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Is een MacBook geschikt voor werken in een hectische stad?

Je ziet het steeds vaker, banen waarbij je veel wisselt tussen thuis, een cafétje en het kantoor en afspraken hebt op de ene locatie na de andere. Vooral in de grotere steden is dit een fenomeen. Het is vanzelfsprekend dat je hiervoor ook een goede laptop nodig hebt. Apple heeft met haar MacBook Air en MacBook Pro series hier haar producten voor. Zijn ze geschikt voor het hectische leven in de grote stad?

MacBook Air vs MacBook Pro

Veel mensen zijn fan van Apple producten vanwege hun stabiliteit en connectiviteit. Vooral de stabiliteit maken Apple laptops een verstandige keuze voor het werken in de stad. Het besturingssysteem werkt soepel en de batterij blijft stabiel werken. Laatstgenoemde is het eerste relevante verschil als je de MacBook Air en MacBook Pro vergelijkt voor gebruik in de stad. De nieuwste MacBook Air heeft een batterijduur van rond de 18 uur, waar de nieuwste MacBook Pro een batterijduur van 20 tot 21 uur heeft. Het andere grote verschil is dat de MacBook Air aanzienlijk lichter is dan de MacBook Pro, dit omdat de MacBook Pro een groter scherm kan hebben maar ook betere hardware. De afweging is dus lichter en kleiner of zwaarder en groter.

Bekijk ook:
Samsung VS15A6031R1 - Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger review

Duurzaamheid en bescherming

Het feit dat de MacBook Air lichter is dan de MacBook Pro heeft uiteraard ook effect op de duurzaamheid van de buitenkant van de laptop, de behuizing die de MacBook beschermt tegen val-, stoot- en waterschade. Door de lichtere behuizing heeft de MacBook Air meer kans op schade dan de MacBook Pro. Hierdoor is het zeker aangeraden om voor een MacBook Air een case aan te schaffen die extra bescherming biedt tegen schade. Bij de MacBook Pro is dit minder het geval, echter kan het zeker geen kwaad om extra bescherming te nemen. De extra bescherming hoeft niet zwaar te zijn en kan bijvoorbeeld ook in tasvorm aangeschaft worden.

Schade

Helaas is niet alle schade te voorkomen en is er een kans dat je MacBook toch reparatie nodig heeft.  Als je werkt in een grote stad is het wenselijk dat je even snel langs een reparatiecentrum kan gaan en ook snel weer met een gerepareerde MacBook op stap kan. Je hebt bijvoorbeeld net een vergadering gehad bij de Dam, dan wil je snel MacBook reparatie in Amsterdam. Hierna laat je je MacBook vallen wanneer je de trein uitstapt op Rotterdam Centraal, dan wil je snel MacBook reparatie in Rotterdam. Een groot voordeel is dat er veel gespecialiseerde Apple reparateurs zijn en deze daardoor altijd binnen handbereik zijn in een grote stad.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.