Waarom gebruiken creatievelingen Macbooks? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom gebruiken creatievelingen Macbooks?

Fotografen, grafisch vormgevers, videograven en tekstschrijvers. Het zijn maar een paar voorbeelden, maar in deze sectoren worden heel veel Macs gebruikt. Maar waarom is dit eigenlijk het geval? En wat is nou eigenlijk het voordeel van een MacBook ten opzichte van bijvoorbeeld een iMac of PC?

Gemakkelijk te gebruiken

Het grote voordeel op het gebied van computers van Apple is toch wel de eenvoud. In principe werkt het altijd precies zoals je wilt. Daarnaast staat Apple toch ook wel bekend om gebruiksvriendelijkheid. Of het nu gaat om de iPhone, de iPad of een Mac. Alle producten sluiten naadloos bij elkaar aan en de besturing is vrijwel identiek. Geen wonder dus dat mensen die al een iPhone of iPad hebben gemakkelijker gebruik maken van een Mac dan mensen die niet al bekend zijn met de andere producten van Apple.

Natuurlijk kan er iets gezegd worden over de prijs die Apple rekent voor haar computers. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ze echt heel lang meegaan als je ze op de juiste manier gebruikt. Veel langer dan de gemiddelde Windows-computer.

Ga verder op je iPhone waar je op je Mac bezig bent

Een van de meest geliefde functies op de producten van Apple is Handoff. Deze functie stelt je in staat om je werk gewoon over te pakken op een ander product. Druk bezig met het schrijven van dat ene boek of aan het knutselen aan die ene presentatie? Op je iPhone of iPad ga je gewoon verder waar je op je Mac mee bezig was. Of andersom. Een ideale functie die er voor steeds meer applicaties is.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

Waarom gebruiken creatievelingen Macbooks? 14

Adobe & Apple

Veel creatievelingen maken gebruik van de producten van Apple. Of het nu gaat om een iPhone, iPad of een Mac. Maar waarom kiezen ze toch allemaal voor die Macs? Is er echt geen andere optie die beter aansluit? Heel simpel. Nee. Creatievelingen zijn dol op Macs. Of het nu gaat om een iMac, MacBook of zelfs een Mac Pro. En de reden is best logisch: de producten en diensten van Adobe schijnen toch net even wat fijner te werken op een Mac. En laat dat nou net het meest gebruikte pakket zijn onder deze groep mensen.

Zelf een MacBook aanschaffen?

Het aanschaffen van een MacBook is iets waar je goed over na moet denken. De producten van Apple zijn namelijk best aan de prijs. Over het algemeen duurder dan een gewone laptop zoals je kunt zien bij OTTO. Daarom is het van groot belang om van te voren bedenken wat de juiste MacBook zou zijn voor jouw situatie. Het upgraden na aanschaf is namelijk niet mogelijk, dus je kunt maar beter een MacBook aanschaffen die echt aan al je vereisten voldoet en het liefst nog een beetje meer dan dat. We verwachten namelijk steeds meer van de softwareprogramma's die we gebruiken. Maar daardoor is er soms net even iets meer nodig van je GPU en CPU.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Maar welke MacBook past er precies bij mij?

Dat is een vraag die echt heel lastig in het algemeen te beantwoorden is. Zorg er in ieder geval voor dat je goed weet waar je een MacBook voor gaat aanschaffen. Welke programma's wil je gaan draaien? Wat moet ‘ie kunnen? Aan de hand van die informatie kun je altijd contact opnemen met een specialist die je kan voorzien van de informatie welke Mac het beste aansluit bij jouw wensen. Wordt het een MacBook Pro met Touch Bar? Of toch een hele andere MacBook?

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.