Facebook Messenger maakt videobellen met 50 mensen mogelijk 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Facebook Messenger maakt videobellen met 50 mensen mogelijk

Ook Facebook mengt zich in de markt van videobellen. Een nieuwe videochatfunctie binnen Facebook Messenger maakt videobellen met 50 mensen straks mogelijk.

Met de nieuwe videochatfunctie, onder de naam Messenger Rooms, wilt Facebook gaan concurreren met Zoom en Microsoft Teams. Sinds de coronacrisis is het aantal thuiswerkers fors toegenomen, vergadering vinden hierdoor niet meer fysiek plaats meer via videobellen.

Beveiligde videogesprekken

De videogesprekken worden in Messenger Rooms goed beveiligd met een wachtwoord. Hierdoor kan niet zomaar iedereen een toegang krijgen tot een videogesprek. Daarnaast kan de host deelnemers verwijderen uit het gesprek of ze rapporteren bij Facebook.

Een Facebook-account is niet noodzakelijk om aan een gesprek deel te nemen. Via een link kunnen deelnemers eenvoudig aansluiten in het gesprek.

Zoom telt dagelijks 300 miljoen gebruikers

Dankzij corona ziet Zoom haar dagelijks gebruik fors groeien. In Europa maken meer dan 300 miljoen mensen per dag gebruik van de videochatfunctie. Dit is iets wat Zoom nooit had zien aankomen. “We worden nu opeens op grote schaal gebruikt door consumenten, terwijl ons bedrijf daar oorspronkelijk niet voor bedoeld was. De Zoom-dienst werd tot voor kort voornamelijk gebruikt door grote zakelijke klanten en onderwijsinstellingen. En nu, vanuit het niets, logt opeens iedereen op de planeet in via Zoom. Daar waren we niet klaar voor.” aldus Jeff Koll in gesprek met NRC.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Facebook rolt op het moment Messenger Rooms uit in Amerika. Binnenkort is de functie ook in Nederland te gebruiken.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.