Tover je tuin om tot apotheek

0 Shares

In deze onzekere tijden is een moestuintje geen overbodige luxe. Met al dat gehamster is de kans groot dat je misgrijpt in de supermarkt, dus is het handig als je een komkommerplant of een groep radijsjes in je tuin hebt staan. Maar wat nou als de apotheken zonder medicijnen komen te zitten? Het antwoord is te vinden in de natuur, met deze tips tover je jouw tuin om tot apotheek.

Aloë Vera

Als je last van een geïrriteerde huid hebt dan is het vet van deze vetplant een prima crème. Het helpt ook tegen een door de zon verbrande huid. Het beschermt de huid tegen veroudering en heeft een gunstige invloed op de elasticiteit.

Arnica

Dit kruid kun je zowel uitwendig als inwendig toepassen. Het werkt verzachtend als je bent gevallen. Arnica werkt ook ontstekingsremmend, als het wordt ingenomen. Maar let op! bij overdosering kan dit kruid giftig zijn, dus lees jezelf goed in voordat je het gaat gebruiken.

Basilicum

Dit kruid is heerlijk bij een bordje pasta, maar werkt ook heel goed als rustgever. Het bevordert de nachtrust, ook heeft de geur van dit kruid een goede uitwerking op zwakke zenuwen, een prima stresskiller dus.

Goudsbloem

De goudsbloem heeft zowel inwendig als uitwendig een medicinale werking. Het heeft een verzachtende uitwerking op de luchtwegen. Als je er een pasta van maakt dan verzacht deze een schrale huid.

Hop

Wij kennen hop vooral als een ingrediënt waarmee bier wordt gebrouwen, maar hop heeft ook een heilzame werking als het om slaapproblemen gaat. Slapeloosheid hoeft dus geen probleem meer te zijn!

Duizendblad

Duizendblad helpt bij het genezen van wondjes. Het wordt ook gebruikt om de stoelgang te bevorderen en het werd vroeger al door de Grieken gebruikt als een ontstekingsremmer, een prima plantje dus.

Vrouwenmantelplant

De vrouwenmantelplant helpt tegen vele vrouwenkwaaltjes zoals pijnlijke menstruatie en overgang kwaaltjes. Deze plant helpt ook bij het onderhouden van de gewrichten, het bouwt smeermiddelen op.

Koriander

Dit bekende keukenkruid heeft ook een aantal geneeskrachtige kenmerken. Het kan worden gebruikt bij gewrichtspijn en tegen maag en darmklachten. Daarnaast is koriander heerlijk om te verwerken in een lekker gerecht.

Wijnruit

Wijnruit is een erg bittere kruid dat al eeuwen wordt gebruikt tegen verkoudheidsklachten. Je kunt er thee van zetten, al zal dat verre van lekker smaken. Effectief is het wel! En daar draait het natuurlijk om.

Kamille

Kamille werkt prima tegen hoofdpijn omdat het een zeer ontspannende werking heeft. Als je een paar kopjes kamillethee per dag drinkt dan is de hoofdpijn zo verdwenen, en je wordt er lekker relaxed van.

Kruidengeneeskunde is eeuwenoud

Als je logisch nadenkt dan is het niet vreemd dat het antwoord op onze kwalen in de natuur ligt. Ons lichaam is niet gemaakt voor de chemische oplossingen die farmaceuten ons voorschotelen. Kruidengeneeskunde is eeuwenoud en werd door de Romeinen en Grieken gebruikt, waarmee ze een voorsprong hadden op de rest van de wereld. En nu kun jij ook je eigen apotheek beginnen!

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

191
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.