in

Verpleeghuizen weer open voor bezoek

Bewoners mogen één vaste bezoeker aanwijzen

verpleeghuizen open

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, verpleeghuizen mogen weer bezoek ontvangen. De beslissende voorwaarde is wel dat er op de betreffende afdeling geen corona mag heersen. In eerste instantie gaat het om één vaste bezoeker per bewoner.

Verpleeghuizen open voor bezoek

Niet alle verpleeghuizen mogen vandaag open, het gaat alleen om de verpleeghuizen die aan de randvoorwaarden voldoen. Hierbij moet je denken aan uitstekende hygiëne, voldoende beschermingsmiddelen en personeelsbezetting. De organisaties krijgen tot 15 juni om aan deze randvoorwaarden te voldoen. Vanaf half juni is het de bedoeling dat elk verpleeghuis in Nederland één vaste bezoeker mag ontvangen.

Wat mag er tijdens verpleeghuis bezoek?

Het is nog niet toegestaan om bewoners mee te nemen voor bijvoorbeeld een verjaardag, dus wat mag er dan wel? Het brengen van post of cadeaus is wel toegestaan. Huisdieren daarentegen weer niet. Als een bewoner in de stervensfase zit, dan is het mogelijk dat meerdere familieleden of naasten afscheid kunnen nemen. Dit is alleen mogelijk indien er een aparte ruimte beschikbaar is die afgeschermd is van de rest van het pand. Wanneer de bewoner het coronavirus heeft, gelden er aanvullende regels.
Ook een wandeling buiten het verpleeghuis is weer mogelijk voor bewoners.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

bank

De belangrijkste kenmerken van een goede bank

Neuralink

Elon Musk werkt aan gedachtelezer: Neuralink