verpleeghuizen open
Saved Read later
Deel dit bericht

Verpleeghuizen weer open voor bezoek

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, verpleeghuizen mogen weer bezoek ontvangen. De beslissende voorwaarde is wel dat er op de betreffende afdeling geen corona mag heersen. In eerste instantie gaat het om één vaste bezoeker per bewoner.

Verpleeghuizen open voor bezoek

Niet alle verpleeghuizen mogen vandaag open, het gaat alleen om de verpleeghuizen die aan de randvoorwaarden voldoen. Hierbij moet je denken aan uitstekende hygiëne, voldoende beschermingsmiddelen en personeelsbezetting. De organisaties krijgen tot 15 juni om aan deze randvoorwaarden te voldoen. Vanaf half juni is het de bedoeling dat elk verpleeghuis in Nederland één vaste bezoeker mag ontvangen.

Wat mag er tijdens verpleeghuis bezoek?

Het is nog niet toegestaan om bewoners mee te nemen voor bijvoorbeeld een verjaardag, dus wat mag er dan wel? Het brengen van post of cadeaus is wel toegestaan. Huisdieren daarentegen weer niet. Als een bewoner in de stervensfase zit, dan is het mogelijk dat meerdere familieleden of naasten afscheid kunnen nemen. Dit is alleen mogelijk indien er een aparte ruimte beschikbaar is die afgeschermd is van de rest van het pand. Wanneer de bewoner het coronavirus heeft, gelden er aanvullende regels.
Ook een wandeling buiten het verpleeghuis is weer mogelijk voor bewoners.

Bekijk ook:
70.000 parkeerboetes uitschrijven in één jaar? Het lukte deze Spaanse agent

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

843

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.